Ford Fiesta MK IV фаровете светят ниско долу

Започната от kbv, 27 Декември 2016 15:10:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kbv

Здравейте!
Искам да споделя своя опит с проблема който ми се появи , а сигурно и на много от вас.
От известно време забелязах че фаровете ми светят много ниско долу и потенциометъра за регулиране на фаровете не им влияе.
Тръгнах от ел.схемите за фаровете. Проверих всички предпазители.Всичко беше наред.

Свалих левия фар. Свалих модула с моторчето за движение на фаровете и го отворих. Вътре всичко беше наред за разлика от тези снимки които изтеглих от нета и ми породиха съмнения.

При мен проблема не е от повреда в платката на моторчето а се оказа загуба на маса в буксата която съединява фара.

След като натиснах тази клемичка- тя беше излязла, включих куплунга и като включих габаритите се чуха и двете моторчета да работят известно време и като явно достигнаха до даденото положение спряха. Сега вече потенциометъра за регулиране на височината работеше ^-^.
Надявам се да съм бил полезен.
Весели празници!

Pyrhel

Добре дошъл, благодарим за темата, дано на някой му е полезно написаното (beer)
Снимки DSCF2200 и DSCF2201 са повредени и не се отварят... Моля те, не пускай 13 публикации една след друга, можеш да качиш повече от един файл в пост или да редактираш вече съществуващ.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Хубава тема и лесно решение на проблема
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

kbv

Благодаря на модератора за забележките.Просто не видях начин как да допълня това което съм писал и затова се наложи да отварям отговора толкова пъти ;D.
Публикувах това защото проблема с фаровете на тези модели не само на Fiesta а и на Mondeo , Courier и т.н. се повтаря а никой не пише
Наложи ми се да пътувам нощно време над 100км със силно забити във земята фарове и да не ви обяснявам какаъв ад е.
Весели празници на всички и приятно посрещане на Новата Година! (beer)