Лампа на подгревната свещ

Започната от infesta, 07 Декември 2016 21:51:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infesta

Здравейте колеги, от няколко дни при палене на мондеото лампата за подгрев започва да премигва, гася двигателя и повторно паля и вече всичко си е нормално  гасне си лампата и всичко е ок, а когато премигва колата си работи съвсем нормално - гася и паля отново само защото ме дразни да ми примигва на таблото - моля за съвет и помощ какво индикира това странно състояние ?

Mondeicho

Със сигурност не индикира нещо хубаво. За да не гадаем, инжектори ли са или нещо друго трябва да я закачиш на диагностика и като започне да мига лампата записва някаква грешка. Казваш кой номер е или какво изписва диагностиката и ще помагаме....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

infesta

Така и ще направя, тия дни ще я закачвам за тест, въпреки че се надявах да е нещо елементарно , я гориво я от студа нещо - ама май .... Компютърът ще покаже

hotblooded

А пали ли лесно, или въртиш дълго време, и при въртенето започва да мига?

infesta

Пали от раз, както винаги - няма никаква промяна в палене, работа и движение на колата - единствената причина да гася и паля отново е че ме дразни като ми мига на таблото, иначе  яколко пъти карах така да видя дали ще изгасне но не ще .

hotblooded

А като я изрежеш - как се държи?  Пробвай да я палиш с леко настъпана газ - виж дали като се изфорсира пак ще влезе в авариен режим

infesta

Това с изрязването да го пробвам когато не мига нали - още утре почвам с експериментите да видим какво , за вървенето не съм я настъпвал тия дни.

V.Buzev

infesta

ЕГР не съм затапвал , но за предишния собственик не знам (аз го карам от 9-10 месеца), мисля си да го сваля и да го почистя, при всички случай няма да му навреди .

Alexi

грешка ти дава ,иди я изчети и я кажи

infesta

Закачих днес мондеото за копютъра и ми излезе грешка P132 B -изчистих я и веднага ми изгасна лампата, потърсих в нета какво ще рече тази грешка но нещо не можах да се ориенторам добре за какво става дума - помагайте .

Alexi

като я палиш сутрин изпушва ли

infesta

Да, напоследък изпушва сутрин - я не го правеше :(

Alexi

чета че това е проблем с турбото ,трябва да идеш да ти го проверят - геометрия ,лагери уплътнения ..

infesta

И аз видях че е нещо с турбото но какво ли, засега грешката е изчистена и не прави номера но при следващия "трик" ще я отведа направо за проверка на турбото .

V.Buzev

Ти с електрически актуатор на турбото ли си или с вакумен?

infesta

Идея си нямам, нищо не съм пипал по модела - какъвто е фабичен с такъв съм ;) Мондео,2.0 TDCi, мк3 ,2007г , 115 кс. сдан

Alexi

а ,ма ти си с електронния актуатор на турбото .. това обяснява нещата .. почвай да търсиш рециклиран от ибей че скоро ще ти затрябва ( нови не се продават отделно )

V.Buzev

М дамммм, за това го и питах колегата.
На турбото трудно да му стане нещо, актуатор е драматичен. Ако е достатъчно сръчен може да си оправи и неговия има доста теми във форума талкфорд!

infesta

Ще се поразровя за допълнително информация отностно този актуатор и вероятността са да се пробвам с ремонта му ? Днес цял ден я карам и така и не влязох в авариен режим, а беше голяма обиколко из магазините - все пак дядо Коледа трябва да се подготви хо хо хо ;) Има начин да го проверя дали работи или направо трябва да го свалям и действам ?

Alexi

изчакай може да е нещо инцидентно ..

infesta

Днес например цял ден не влезе в авариен режим, странно е предположението ми но дали е възможно да има връзка между премигването на лампата и външната температура - днес беше доста топъл ден.... ?