Ford Focus '99 1.6 не загрява достатъчно

Започната от rhct, 22 Ноември 2016 23:41:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rhct

Здравейте,
тези дни се сдобих с въпросния автомобил. Колата е супер, но след няколко дни ползване и с настъпването на по-студено време забелязвам, че двигателя не загрява пълноценно. Стрелката стига нормално положение след 10км или 20-30 мин градско шофиране, и дори след това ако я карам на 4та или 5та или на ниски обороти температурата връща назад. Примерно като изляза извън града и ако карам с 90-100 стрелката връща малко назад и ако включа парното не духа нормално топло. Този проблем го няма като я карам с 120 или повече или ако съм 10-15 минути на 1ва-2ра в градско задръстване. Както и мисля, че беше по-добре като беше по-топло времето.
Любопитно ми е колегите с такъв мотор дали са имали подобни проблеми, за колко време загряват вашите коли и каква е нормалната работна температура на този двигател.
Днес разбрах, че бордовия компютър има тест меню и следих температурните показатели при движение. След 20мин работа и когато стрелката застане в нормална позиция стига 80 градуса и ако дам повече зор на мотора се качва до 85, като при нормално движение пада пак до 80.
Другото, което искам да попитам е в менюто има и температура на охладителната течност, но показва стойност само при изстинал двигател, при загрял ми показва някакъв код 0R0, това нормално ли е и при вас така ли е?
Видях много теми за загряващи двигатели, но не и за обратния проблем. Явно охладителната ситема при този модел е предразположена към проблеми като цяло. Чудих се дали моята кола не е имала същия проблем и някой да се е опитвал да го реши и от там да идва тази непълноценна температура сега, но предния собственик каза, че не е правил нищо и зимата карал така и не му обръщал внимание.