Ford focus 1.8 tddi, проблем с набирането

Започната от ivko, 08 Октомври 2016 02:16:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivko

Здравейте на всички , За пръв път имам форд и за пръв път имам дизелова кола, ще бъда кратък в моето питане.
форда върви перфектно, двигателя работи перфектно обаче сравнено с други коли с същите коне  , например audi a4 1.9 tdi 90 коня , форда е по муден, не дърпа така както 1.9 тди.  Питането ми е дали това е нормално, да ходя ли по майстори или да си карам така колата.
На магистралата дигнах 160 и като цяло беше стабилна колата.

Поздрави.

Mondeicho

Не ми стана ясно как определи, че всичко е перфектно по колата, но не върви както трябва? Не я сравнявай с други марки (поради различно тегло, настройки и т.н), ако искаш да добиеш представа дали твоята кола е в норма го направи с такава като нея. Тогава мисля, че ще си наясно с това, което те тормози.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Jhereg

Губят ти се първите няколко секунди ли? :)) Ще му свикнеш. Карай на по-високи обороти(по-ниска предавка) и като ти потрябва да дръпнеш бързо, няма да има проблем.А и ти за първи път с дизел...

ivko

Като цяло след няколко дена ще му направя диагностика и дано си покаже какъв е проблема.

Alexi

то дърпането е и според колко коня са останали да пасат край италианските магистрали :)

Mondeicho

Може да си чакат да пробват от нашенската ливада (rofl)

Pyrhel

Цитат на: Alexi в 11 Октомври 2016 12:02:25
то дърпането е и според колко коня са останали да пасат край италианските магистрали :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivko

Мина диагностика колата, показва че няма проблем майстора ми каза че има леко запушване по изпусквателната система  . Какво бихте ме посъветвали да направя

Mondeicho

Майстора как го разбра това за запушването?

Alexi

Цитат на: ivko в 12 Октомври 2016 10:48:30
Мина диагностика колата, показва че няма проблем майстора ми каза че има леко запушване по изпусквателната система  . Какво бихте ме посъветвали да направя
може да махнеш катализатора ако е наличен .. ако не е значи няма запушване

ivko

Колата има катализатор, ще го махна обаче само да се изкорми или целия да се отреже.

Mondeicho

Най-добре е щом си решил да го махаш да се отвори да му се махне питата и пак да си го сложиш.