C-Max 1.6 2010 прегрява

Започната от zzz, 28 Септември 2016 18:04:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zzz

Максът е 2010та година, от новите с 1.6 125кс бензин. Бях в Румъния в задръстване и след 10тина минути тръгни/спри температурата отиде на максимум и излезна съобщение "Engine high temp. Stop" Включих парното на максимално топло и малко след това стрелката се върна на средата, но излезна друг надпис "Engine ...(нещо си). Service now". Паркирах и загасих след по-малко от 10 мин. Свърших си работата и след около 2 часа се върнах при колата, дадох контакт и нищо не се показа. Запалих и след по-малко от минута стрелката застана на средата на нормалната температура. Викам може да не е изстинала и се прибрах в БГ. На другия ден излезнах с нея и взех с мен блутут ОБД адаптор, който си показваше 90-100 градуса и нямаше никакви записани грешки. Нивото на антифриза не е мръднало, не виждам да има и течове, нито скъсани маркучи. Антифриз има. Странното е че като запалих пак за по-малко от минута стрелката отиде на средата и като закачих ОБД адаптора показваше по-малко от 40 градуса. Нещо?

Pyrhel

Така като чета - таблото е за смяна. Провери все пак дали наистина не прегрява, виж и да не е заседнал термостат, но силно се съмнявам да има някакъв проблем с охлаждането и циркулацията, по-скоро таблото не знае на кой свят е.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

тоя дето е сверявал километрите е осрал нещо според мене ..

zzz

Не разбрах за какво сверяване говориш?
На някой друг случва ли му се това със скачането на стралката на 90 градуса? Иначе вече не съм имал симптоми на прегряване.