Обръщане дирекция на Фокус 1

Започната от pyle, 10 Септември 2016 21:07:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pyle

Харесал съм си няколко Фокуса в UK на добра цена, но ме интересува колко е сложно обръщане на дирекция на тази кола?
Благодаря предварително!

yumyum

Е то обръщането не е ли към 2000 лв?И като сложиме цената на колата плюс транспорта и риска нещо да не е направено както трябва,заслужава ли си?Според мен цялото упражнение си струва да се прави на много по скъпа кола.

envo

Не вярвам обръщането да струва толкова много. Нещо от рода на 1000лв е според мен

Sent from my C6603 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

pyle

То в части със сигурност няма да струва много, по-скоро ме интересува някакви конструктивни намеси дали са нужни, защото все пак е най-продаваната кола там и би трябвало да е универсално купето, но знае ли човек..

pyle

Цитат на: yumyum в 10 Септември 2016 23:21:04
Е то обръщането не е ли към 2000 лв?И като сложиме цената на колата плюс транспорта и риска нещо да не е направено както трябва,заслужава ли си?Според мен цялото упражнение си струва да се прави на много по скъпа кола.

Няма вариант да е толкова пари в рамките на 1000лв ще се впиша, защото обмислям да го прави сам с помощта на приятел. Ако се впиша в тази цена, крайния продукт ще ми струва около 1500-2000лв под цената на Фокус СТ170 на нашия пазар.

martin1977

Нещо математиката  :-[

Ето една обективна разбивка на цените, защото очевидно нещо си объркал:
1. Фокус СТ170 в Англия - под 1000 Паунда няма, или ако има, са "тоталки", по-запазените вървят към 1500-2000. Но да приемем намерил си го на оферта за 1000
2. Транспорт до България (най-голямото перо, което вероятно пропускаш) - минимум 1500 лева (ако си "с връзки"). Дори сам да си го караш (докараш), пак толкова ще излезе.
3. Обръщане на дирекция - никак нелесна и евтина задача. В добрия случай - 1500 лева
4. Регистрация (екотакса, номера, ГО и др.) - 500 лева
5. Непредвидени разходи (за които гарантирам 100% че ще има), като обслужване и/или ремонти - от 500 до 1500 лева. Да приемем "най-мекия" вариант - 500 лева.

Успя ли да сметнеш колко трябват, за да го подкараш както си му е редът. Ако не си - около 6500 лева (в добрия случай), а тук има и под тази цена. По-добре изкарай още 2 бона на тезгяха и взимай следващото ST, което е доста по-добро. И е желателно колата да не е от Англия, Германия и севрозападна Европа, а от Италия.

Pyrhel

Сметките за колата, транспорта и обръщането ми се струват преувеличени. Не че си заслужава за мк1 - 21ви век сме (а реално колата е от миналия :)) )
На търговете по поляните е без една нула цената, а първия Гугъл сърч излиза 1200 лв за транспорт, пък гледам по форумите предлагат цени по 400 паунда, вероянто и по-малко ще се намери... Екотакса, талони, номера, преглед и гражданска = 360 лв.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pyle

Има дооста коли под 1000лири и изглеждат супер, достатъчно технически грамотен съм за да преценя. Разходите за път са 1/2 от посочените, сметка направена на база цена на пълен резервоар и колко такива биха били нужни за докарване. Сметките съм правил и излиза около 1500лв по-евтино..Тука преди 6000лв няма да се намери..

Vanko

Тук има ст170 за 4500 от Швейцария, ама е доста тунинговано, явно не ти е харесало колега. Успех с вноса и обръщането, но аз никога не съм бил фен на UKския внос.

Sent from my Lenovo

pyle

Гледал съм го колега, никак не ме кефи с тоя тунинг и имам усещане, че не е Ст170..

К.Методиев

Читави тук под 5000лв не съм виждал.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

pyle

Има 5 врат с некви тунинг брони грозен.. и е 4700..

martin1977

Имай предвид, че сметките винаги са "без кръчмар", особено като са "изтънени", както в нашия случай. Повярвай че за да подкараш един нормален и годен ST170, както го искаш и описваш, под 6500 общо няма да излезе. Дори ако е толкова, ще черпиш. И аз като теб купих кола "на далавера" от Германия за 750 Евро, до момента ми е почти 4 бона, а разходите тепърва предстоят. Но аз я взех не за да "мина тънко", а защото у нас нямаше (и няма) такава кола за продажба. Фокус ST170 също не е толкова масова тук, но все пак се намира, а и ще се внасят занапред, защото точно са на възраст, на която "в белите страни" започват да се отървават от тях. А си представям на търговете на полянките какво ST може да се вземе за 100-200 Паунда. Кой нормален човек (ако ще и от най-белите страни) би подарил нормална кола. А и това с транспорта май-май не е точно както ни се иска. Ако докарването от точка Х в Англия до вратата Ви в България (по който и начин) Ви излезе общо 800-1000 лева, обадете се - ще се възползвам и аз. Говорите за лично докарване. Ако е така, колата трябва да има МОТ, а кола за 100 или 400 Паунда едва ли ще е в движение, камо ли да има МОТ. Дори да се движи и да е с МОТ, едва ли ще стигне до БГ тази евтина кола. Винетките сметнахте ли ги? А отиването до Англия, а нощувките? Административни разходи? А непредвидени, каквито 100% ще има? Който не е ходил, той не знае. И на мен ми се искаше, ама нейсе.....

К.Методиев

Цитат на: pyle в 13 Септември 2016 13:40:40
Има 5 врат с некви тунинг брони грозен.. и е 4700..
За това говорех, няма читави май за моемента, не съм разглеждал скоро де. Не случайно ти го казвам това, че няма читави аз от 5 месеца имам такъв.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

pyle

В крайна сметка никой не каза дали трябва да се реже или просто трябва да си сменят нужните части?