Какво да гледам при покупка на Фокус?

Започната от petermitkov, 18 Декември 2011 21:08:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petermitkov

Съдействам на мой близък при покупка на Фокус 1.6 бензин 1999 - ето това е обявата http://www.cars.bg/u315853
Какво мога да погледна аз набързо при огледа на колата?
Къде да я закара на диагностика (МотоПфое?)?

Предварително благодаря.
sapienti sat

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Чебурашка

Не съм сигурен че това е цената на тази колла,не бих дал повече от 3000 за изправно комби на толкова години 

Pyrhel

Затова хората се пазарят :) Аз ако искам моята кола да я продам примерно за 10к ще я пиша 12.5 - всеки идва, гледа, пазари се... :)
Последният път с Боби като отидохме на майтап за едно мондео - от 12500 на 7500 без да съм си давал особено зор - кожи, ксенони, ала-бала :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Чебурашка

Сега поразгледах цените и средната е 3000,от която също се смъква  (race)
пп:разгледах и за тази  цена този ми харесва повече     http://www.cars.bg/u534590

petermitkov

Пазарлък ясно че ще има.
Предпочитам човек да я купи от частно лице отколкото от автокъща - няма смисъл да коментирам само ще спомена че съм виждал страшно нагласени и измити коли - дори от автосалона излизат по-мръсни :)

Кажете ми две думи за този 1.6 бензин - колко гори в София (бензин) и гори ли масло.
На колко км се смяна ангренаж и колко излизат обслужването?
sapienti sat

Bobi

Говоря по спомени, но май точно за този двигател имаше една тема с много страцини в другия форум, че обича да похапва масло и с налагало смяна на гумички. Но все пак всичко опира до късмет. Разходът в София е относително понятие :) . Но на мен ми харесва колата, поне по снимки...

petermitkov

Мда чета тук там че похапва масло.
Специално тази бройка ме привлича че е с нови зимни и нови летни гуми и нов акумулатор.
sapienti sat

whaaazp

При мен: Ford Focus 1.6i Zetec-S 1999г, 5 врати, хечбек
Разход в София: 8,5 - 9 /при нормално каране/
Разход извън града: около 6 /засичан при София - Бургас/
Масло: 5W30, събира около 4л

При мен проблем с маслото няма, но има много при които има проблем, като при повечето се решава със смяна на гумичките на клапаните. /което по мое мнение е нормално - смяната на гумички при коли около 200 000 км/.

Често срещани проблеми са:
1. Нивомера на резервоара
2. VSS сензор - стрелките на километража отказват да работят
3. Уплътнението на решетката под чистачките - при смяна на филтъра на климатика често се чупят щипките на решетката и от там филтъра се мокри => запотяване на прозорците, влага в купето.

petermitkov

Мерси колега. Утре ще я водя преди покупката в мотопфоето за диагностика.
sapienti sat

Bobi

Пепи, какво стана? Взехте ли колата? Излезнаха ли скрити проблеми?

petermitkov

Ще пиша по-подробно но за сега две думи: епичен провал - заминал съединител и стартер.
sapienti sat