Катализатор на Mondeo Mk2 2.0

Започната от Backstage, 22 Декември 2011 01:46:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Backstage

Здравейте колеги
имам 3 гърнета задно средно и предно...това предното (веднага след генерацията) това ли ми е катализатора?На вид е малко по различно от другите...леко е оребрено..има нещо като малка решетка по него...а другите ми изглеждат еднакви  ;D...днес чух някакво дрънчене като на ламаринка...оказа се че е от него...един приятел вика да го махам даже ги изкупували! ??? вие какво ще ме посъветвате?и въобще тва ли е катализатора?Благодаря ви!
Между другото огледах внимателно навсякъде.Няма нищо хлабаво...шумът идва от това чудо.От вътре....

Pyrhel

Каталзиатора е това. Керамиката е станала на парчета вътре и дрънка :)

Там става бая топличко и от водата резбите стават на гъз, най-вероятно ще скъсате 4 болта, да имате 1 наум :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Backstage

кои са тия болтове? които го държат ли? а да го махам ли какво да го правя...

Bobi

Виж дали ще ти помогне : Link

Backstage

Да Благодаря колеги почва да ми се изяснява картинката...Четох обаче че на един пич почнала да му гасне колата след като махнал катализатора...оказало се че ламбда сондата се побъркала понеже катализатора го няма и взела да ошашква двигателя...разход ...гаснене...има ли такава опастност или да хващам брадвата!?....аз утре ще сваля кората да погледна ама защо имам някакъв спомен че мойта сонда е преди катализатора...??? или бъркам нещо....

Pyrhel

Няма да има проблеми, махай. Пък и ламбдата не знам как ще успее да угаси мотора.
Да, болтовете са тия дето стягат фланците.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Milcho

Сондата ти е преди катализатора, следователно проблеми няма.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Backstage

Днес го махнах...За нещастие се оказа че меката ми връзка беше скъсана и трябваше да я сменят....другото нещастие беше че за катализатора ми дадоха само 30 кинта... ::) Значи за мека връзка 85 кинта с монтажа,резонатора 55 кинта с монтажа....направиха ми 10% отстъпка и свалиха 30 лв (катализатора) и незнам какво си още и на финала им дадох 95 кинта и айде кой от каде е...
Като се замисля още като взех колата (миналото лято) имаше много лееееко бумтене....бре залягах оглеждах пулих се и нищо не намерих...а тя тая свинщина била точно на генерацията и не съм я видял...изпускала леко...добре че се прецака катализатора че отворихме и видяхме и връзката...Кво да ви кажа аз съм много дребнав по отношение на колата и нещо като стане може и много дребно да е но не мирясвам докато не си го оправя,за 1 крушка изгорих 10 литра бензин накрая я намерих чак в пазарджик и си поръчах 3...не можах да мигна докато дойдат  :D Радвам се че си оправих колата само малко ме е яд че стана сега ...точно на коледа...нали знаете подаръци щуротии...тва беше подаръка на колата хахаха  ;D Весели празници на всички колеги и Благодаря за помощта !!!!