Товарен автомобил N1.

Започната от hotblooded, 18 Август 2016 22:54:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Може ли физическо лице (тоест аз)  да закупи автомобил с хомологизация N1,  и да се възползвам от ниския данък?  Ще трябва ли да закупувам винетка за товарен автомобил с две оси?

Pyrhel

Можеш, но внимавай с колко места е регистрирана - 1+1 или 3+1. Винетката е нормалната за лек автомобил.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Шкода продават автомобили с хомологация N 1 и са си с всички места вътре, като при М 1. Няма драми.

hotblooded

Цитат на: ivchotr в 19 Август 2016 16:55:38
Шкода продават автомобили с хомологация N 1 и са си с всички места вътре, като при М 1. Няма драми.
Служебните Октавия са 3+1,  купувани в края на 2014та

Pyrhel

Цитат на: ivchotr в 19 Август 2016 16:55:38
Колко колана имат на задната седалка? ;) Само това им е разликата, така са всички по-нови 3+1.

Alexi

нещо и аз почвам да клоня към нова и то Н1 .. като гледам какви кошари се продават под 5 годишни и на цената почти на нови ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 21 Август 2016 09:09:37
нещо и аз почвам да клоня към нова и то Н1 .. като гледам какви кошари се продават под 5 годишни и на цената почти на нови ..
Ако имаш 40 к лв излишни,  или ти се плащат по 600 лв на месец лизинг и 2000+ лв годишно за каско и ГО...  :'(  и то за кола от класа на фокус, не Мондео.  От няколко месеца го мисля тоя вариант и гледам Октавия,  Фокус,  Астра,  но като сложа 2 литра под капака,  климатроник, темпомат и цената отива на 36-38 к,  с автомат минава 40...  В момента гледам Инсигния върнати от лизинг - но за 5 годишни коли под 22 к не искат да падат  :'(

ivchotr

Цитат на: Pyrhel в 21 Август 2016 00:01:21
Колко колана имат на задната седалка? ;) Само това им е разликата, така са всички по-нови 3+1.

Един колега си купи Фабия. Всичко и е като на М1, само дето се води N1. И не е на фирма, а на физическо лице. От представителството му предложиха този вариант.

hotblooded

Сериозно ли в талона пише 4+1 места на Fabia N1?  A ako ще и 10 колана да има, ако в талона пише 3+1 и те спрат заядливи куки - отнасяш акта...  Един приятел се наигра като купи  Авенсис N1,   само дето в талона пишеше 1+1,  нищо че си имаше задна седалка. Минава технотест и в крайна сметка я регистрира М1...

Alexi

мне 1+1 чак е набутвация ,но има N1 които са 3+1 - комбита главно ,хечове .. избор на нови коли N1 има доволен .. и аз гледам фокус и октавия ,то това е и горе долу най евтиното ново .. проблема на 3-4 годишните коли е ,че са на по 120-150к км което е доста и предстоят скъпи обслужвания а им се търсят едни 25к примерно ..

Pyrhel

Aктът е най-малкото, забавното идва като стане ПТП :))
Реален проблем може да ти направят само заядливи митничари извън ЕС - ако ще ставаш еничар, примерно.
Малките коли обикновено са до 3+1 места, Фабията в никакъв случай не е с 4+1, вече баничарките (Пежо Партнер, примерно) може да са. Причина за броя места е:
ЦитатN1 е категория превозни средства, предназначени за превоз на товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3.5 т. Основното изискване за сертификат N1 за автомобили с общо тегло до 3.5 тона е полезният товар да бъде над 2 пъти по-голям от теглото на допустимия брой пътници.

vasko123_4

Моите наблюдения по темата са, че при Фокус комби и хечбек е 3+1 места, Куга 3+1 места, Мондео комби е 4+1 места, Compact C-MAX е 3+1, Tourneo Courier е 3+1 места. Има възможност да е с пълен набор от колани, но дори да е с един по-малко какъв е шанса да сте 5 човека, да ви спре патрул и да се заяде. Ако желае да се заяде винаги ще се намери за какво. В днешни времена средно в един автомобил се возят двама. Много рядко се продават автомобили без N1. При условие, че регистрацията е 600 лв за форд, моментално данъка за автомобил с двигател 2.0 TDCi 150 кс. от 475 лв пада на 15 лв. Впоследствие автомобила става и лесно продаваем за в бъдеще. Минус е, че ако не се внимава къде е застрахован автомобила, Гражданската може да е по-висока от обичайното, подлежи на ГТП всяка година, а като остарее 2 пъти в годината. Но в общ план пак си е изгодно N1. При покупка на автомобил на лизинг попитайте за смарт лизинг и външно финансиране. За да ви обърнат вниманието, което очаквате, дори и повече от очакваното, попитайте в малки представителства.   

Dundee

Хвърляйте по едно око на немския автопазар. От време на време има оферти за 5-6-7 годишни коли на под 60 хил. км., с ясна и истинска история. Може да са на години, но пък с нищожна амортизация и на цена половината от 40-те бона за чисто нова. И вместо фокус/октавия ще са мондео или супърб с добър двигател и прилично количество екстри.

ivchotr

Mondeicho

Купувал съм коли оттам и при положение, че са били добре обслужвани и гледани не съм имал проблеми с ръждата.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.