Ангренаж, ремъци, ролки за Mondeo mk4 2.0 tdci

Започната от mondeoto, 16 Септември 2024 22:23:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mondeoto

Наближава време за обслужване на мотора и трябва да избера части. Какви марки ще препоръчате за стандартното:
- Пистов ремък и ролки?
- Комплект ангренаж?
- Водна помпа?

Има ли нещо характерно за мотора и заслужава превантивна смяна заедно с това разглобяване?

Ozzie

Предполагам си наясно, че сервизите никак, ама никак не обичат да работят с части на клиента?
Та много зависи сервиза с кой от доставчиците на части работи и какви части предлага въпросния доставчик.
Важното е, след свършената работа да получиш гаранция за вложените части.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

mondeoto

Тази гаранция съм сигурен, че е бутафорна... Да ти уважат претенцията в квартален сервиз ми е невероятно, а и вярвам, че и в официален е същото... Ще се дърпат като магарета.

Както и да е, не лежа на тая кълка и затова искам читави части. Познаваме се с хората там и по-скоро искам да ида подготвен като марки вместо там да питам "ама тия стават ли".

То с годините се сменя качеството - точно от тях знам как преди слагаха едни марки, после спряха и минаха на други. Затова първо тук и после при тях за сверка.

Alexi

смяна на ангренаж без гаранция аз не бих направил .. едно от най важните и редки обслужвания ,при проблем мотора отива в коша

mondeoto

А какво се случва като някой квартален сервиз ти каже "да бе баче, има гаранция 10г" и след 3 месеца се скъса ремъка заради некачествени части?

ivchotr

Ами, ако ти откажат ремонт за тяхна сметка, имаш 3 опции:
- Пиеш една студена вода;
- Оплакваш се в съда;
- Вземаш една права лопата и ги питаш ще си оправят ли бакиите или не.
Ама като цяло, не очаквай някакви сериозни резултати :D

Alexi

квартални сервизи избягвам ,евтиното излиза скъпо

Pyrhel

Страх лозе пази е тая гаранцията, не им вярвам, включително и на официалните. За нова кола по-различно се държат, ама след това по-добре да не опираш до разправия.

Вярно, преди доста години, но на моето Мондео как бяха набутали най-големия боклук за горивен ф-р (както и останалите) в МП докато беше в гаранция и щях да се пребия, когато загасна между 2 тира още докато околовръстното беше по една лента двупосочно.

Ходихме да се разправяме с вече несъществуващ дилър на Опел за Корса заради думнал маховик няколко седмици след покупката от бай бека им, в гаранция. Директно ни отебаха с "неправилна употреба на съединителя". Доста нервички, за да го сменят и пак с пазарлък - маховик от тях, съединител от нас.

В случая по-скоро бих предпочел доверен човек - или да има опит, или да внимава какво прави, не са върха на технологията тия мотори.

Извън офф-топика, към автора - тоя мотор има и ангренажна верига между 2-та вала, а ремъкът върти само единия. Принципно я дават да се сменя в комплект в водачите (май и обтегач имаше на тях), аз на моя Ситроен 2.2 HDI не я смених дори и след няколко ангренажни ремъка - беше ОК.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

mondeoto

В крайна сметка ако някой може да препоръча марки или да наплюе някои - ще е от полза. Няма смисъл да си говорим за гаранциите, нека е по същество.

Цитат на: Pyrhel в 17 Септември 2024 23:33:13тоя мотор има и ангренажна верига между 2-та вала
??? Това не е реално! Ремък + верига, що за изващение?! Цени? Или да сменям колата...