Доволни ли сте от климатика си?

Започната от pAbLo, 25 Юни 2013 10:20:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pAbLo

Колеги,карам един S-max 2006-та и не съм много впечатлен от климатика.
Бях на профилактика,дозаредиха го че беше на 300-350гр при норма 600,но повече от 8 градуса на изхода не направи.
Това нормално ли е за този модел ::)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

momo76

Е как само 600г. Все си мисля, че трябва да е повечко. На мондеото е около 800г, а на Волвото е 1000г.

Alexi

моя като го дозаредих направи 2° на изхода .. но 8 е в нормите горе долу

pAbLo

И аз това се чудя,НО на табелата така пише ???

Имам и други коли,по-малки като габарити и те са по 750 и повече грама,но пък вътре на 22 С не се седи от студ,а тук е просто хладно ::)

К.Методиев

Ми нормалния климатик при тест трябва изходящата температура да е между 6 и 8 градус, ако теста се проведе като по книгите, може долната граница и да е по ниска разбира се.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

pantata

Пробвай да не го държиш на ауто, повечето нови коли при приближаване на желана температура започват да смесват студения с топъл въздух. Аз така се кахърих с реното, докато не почнах да си го настройвам ръчно къде и колко да духа. Тогава вече ставаше студено в купето.

pAbLo

Ще опитам и тази техника,че все на АУТО и МОНО го държа и съм леко притеснен ::)
Другата ми кола е по-малка като обем НО до 24-25С в тези жеги и на АУТО си ми е 6+ 8)

mitakinen

Няма за какво да се притесняваш. Не може да я сравняваш с другата кола - все пак тази е по-голяма с по-голяма остъклена площ - аз съм и със стъклен таван и е нормално по-бавно да охлажда при тези температури - не може про външна 37оС вътре да е 16оС
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

escobar

На Фиестата е лудница, 3-та година без профилактика, на ауто между 20-22 го настройвам и си ги охлажда като стой та гледай.
Пускам го честичко и малко преди да пристигна го спирам, увеличавам вентилацията на макс и миризма на умрели коне няма.

Mondeicho

Да и моя охлажда бързо. Държа го обикновено на 21-22 градуса. Аз също процедирам със спиране на климатика някоко минути преди спиране, но рядко увеличавам градусите, че ми става веднага горещо. Също не усещам неприятни миризми. Правя му прочистване със спрей поне 2-пъти в топлия сезон.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.