C-max test mode

Започната от G_o_c_e_v, 30 Ноември 2013 18:36:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Колата е изключена от контакт, натискаме и задържаме лоста на мигачите на вътре, както когато зануляваме дневния километраж, след което даваме на контакт и държим докато изпише TEST... превключваме менютата посредством натискането на лоста...
Test mode C-max

Това е много удобно, ако сме решили да си извадим циферблата, а за това трябва да сме премахнали и стрелките. С менюто може да превключите в режим на скоростомер или да ви покаже оборотите на двигателя, така ще можете да настроите правилните позиции на стрелките. Също така показва температурата на двигателя и колко зарежда алтернатора. Това са едни от нещата, които можах да разгадая, а и биха вълнували повечето от нас. За настройване на стрелката на горивото, трябва предварително да сме белязали по някакъв начин позицията й.
Важно: Недостатък - занулява се дневния километраж.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

stoianmitkov

Колеги, заиграх се с това тест моде,и изведнъж, както си тествах уредите ми светна и лампичката за ESP. Нямам копче на таблото за вкл.и изкл.на esp и до сега си мислех, че няма такова.Някъде срещнах инфо, че на някои модели ц макс било постоянно включено, и затова нямало копче за изключване.Сега не знам имам ли esp или нямам. След като няма копче, а има лампа, която свети при тест моде, трябва ли да се активира от някъде, или просто си ги слагат тези лампички на всички коли, независимо дали са с ESP или не. Моля ако някой има инфо по въпроса да внесе малко яснота!И за да не пускам нова тема, как да си направя ел.ръчната спирачка да не се активира с всяко вадене на ключа?Не можах да намеря темата по въпроса,затова питам тук.
Ford Focus C-MAX 2005г. 1.6tdci 109к.с.

dak

Щом нямаш копче значи нямаш ESP , при тес модето и на моя c-max светва лампата на таблото , вероятно всички модификации са с еднакво табло.

nixel

От менюто няма ли опция on/off ESP?
А това за бутона не е вярно. И аз нямах бутон, ама си сложих. Аз съм с фокус комби, не с цмакс, но това не е от такова значение.

А и лампата на есп-то светва, когато е деактивирано или когато се задейства.

G_o_c_e_v

Когато е деактивирано свети.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

nixel

Е да де, ама като поднесе при вкл. есп, тогава се задейства и пак светва.

G_o_c_e_v

На Сценика когато го поднеса мига и като се изправи колата изгасва

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

V.Buzev

Когато ESP е включено лампата не свети. В момента в който се задейства поради някаква причина (поднасяне, пребоксуване на колелата и т.н.) лампата светва, за да индикира че е сработила системата и изгасва в момента в който вече автомобила се движи нормално!

Gredarov

Как се самотестваше климатроника?

dak

Цитат на: nixel в 14 Юни 2016 17:55:06
От менюто няма ли опция on/off ESP?
А това за бутона не е вярно. И аз нямах бутон, ама си сложих. Аз съм с фокус комби, не с цмакс, но това не е от такова значение.

А и лампата на есп-то светва, когато е деактивирано или когато се задейства.

Колега би ли споделил как така си сложил копче ESP , може ли да се активира тази екстра само с поставянето само на копче ако колата няма фабрично ? Не трябва ли да има отделен модул , че това нали си е цяла система.

redchampions

Нямаше ли някаква функция с Forscan да се подаде сигнал за скорост, обороти и т.н. към стрелките - нещо Output Control ли беше, и тогава да се настроят? За горивото, обаче, не знам дали може да се подаде някакъв сигнал.

P.S. Открих, че го има в тест режима на таблото - FUEL PERCENT, само че е в 16-тичен вид.

nixel

Цитат на: dak в 15 Юни 2016 22:51:44
Колега би ли споделил как така си сложил копче ESP , може ли да се активира тази екстра само с поставянето само на копче ако колата няма фабрично ? Не трябва ли да има отделен модул , че това нали си е цяла система.
Ако няма фабрично, копчето не върши работа. Тоя бутон го сложих, за да ми е по лесно вкл/изкл на ESP системата. Защото зимата при по стръмен заснежен баир със esp - няма изкачване, както и изпреварване в заснежен участък. А докато шофираш не е много удобно да ровиш из менюто на таблото докато намериш опцията on/off esp.