странен проблем с фокус мк1 2000г 1.6 101кс

Започната от tyrbopower, 17 Юни 2016 01:17:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tyrbopower

Здравейте колеги   :-\ Имам следния проблем с моя фокус и той е, че някой път когато му подам газ рязко тръгва веднага да дърпа и има моменти като му подам рязко газ се замисля и не може да ме дръпне така както трябва и много леко се усеща леко като заглъхване ама много леко иначе колата работи перфектно  >:( Какво бихте ме посъветвали ? Благодаря предварително   :-[

marti1996

темата не е за тук, в какви обороти даваш газ ?, ако го правиш на 5-та от 1500 оборота няма как

V.Buzev

При атмосферен бензинов двигател има мнооого зависмости :) - температура на входящия въздух, температура на двигателя (дали е позагряла колата), пуснал ли си климатик, обороти от които започваш да ускоряваш и т.н.
Няма ли турбо което да нагнети и кулер който да охлади въздуха забрави за перманентна динамика при мачкане!

tyrbopower

Колеги явно не ме разбрахте ... Значи говоря за това,че колата на една и съща скорост на едни и същи обороти някой път дърпа веднага друг път се замисля и като тръгне да върви много леко се усеща да заглъхва ... И само да споделя на първия отговор на колегата че карам коли дълго време и съм запознат с това, че няма как на голяма предавка с малки обороти да те дръпне колата   :o И с моя фокус спуквам фокус 1.8 TDCI 100кс

tyrbopower

И не знам дали сте запознати но двигателя на фокус 1.6 101кс. 1998-2000 с алуминиевия капак зетек С върви много повече от фокус 1.6 101кс. 2001-2004 този който е с пластмасовия капак зетек СЕ! Карал съм 20-се фокуса 1.6 с пластмасовия капак зетек СЕ ми куци са никви ги няма,а тоя зетек С много бяга ...