Бял пушек при палене сутрин в топло време и лека промяна на оборотите

Започната от FORDGT, 09 Юни 2016 09:06:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FORDGT

Здравейте колеги от седмица съм с Ford Mondeo 2.0 tdci, 115 коня 2003 година. Сутрин като запаля около 1 минута излиза бял пушек и след това спира. Колата има обороти върви много добре, но докато е този бял пушек оборотите си играя за кратко (няколко секунди) и се нормализира всичко.
Гледах в другия форум на форд, че е имало такъв проблем и се оказало помпата че не е зацепена правилно.. свалили главината и я зацепили и колата се оправила.
Дали може и при мен да е същият проблем?

FORDGT

Ако форсирам малко и изчезва пушека и повече го няма... странни неща се случват

V.Buzev

Това по ми намирисва на тръгнали инжектори, ако е помпа то според мен все ще си пуши. И какво зацепване на помпата говориш си чел - ти не си ли комън рейл?
Отиди на диагностика някъде да видят какви корекции правят дюзите и си направи теста с обратната нафта!

Alexi

dilyan

Колега,
Винаги ли се получава при палене или само при първия старт за деня?
Ако е само сутрин, може и да си заминали подгряващите свещи, но ако го прави всеки път може дюзи да са..

FORDGT

Mondeicho

То не пречи да свалиш свещите и да видиш какво е положението, поне това е едно от лесните и сравнително евтини решения. Ако не е това провери и  с теста за обратната нафта. На една и съща бензиностанция ли зареждаш, да не е от лошо качество на нафтата?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

това може да е от гадна нафта ,случвало ми се е да пуши бяло по миналата зима и да работи шумно като е студена .. свещи - слабо вероятно в това топло вече време ..

FORDGT

;D Да се надяваме, че е от нафтата.. пък и два дена не е пушило... ::)