Счупи се бутона на ръчната на C Max (обикновенна ръчна)

Започната от dak, 26 Април 2016 18:55:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dak

Днес жена ми ме зарадва , че се е счупил бутона на ръчната на C Max '04 (обикновенна ръчна е) . При огледа видях , че бутона излиза на пред заедно с една пружина  :-X на практика ръчната си държи когато се дърпа лоста но не се застопорява лоста в горна бозиция. Продава ли се бутона като отделна част или е заедно с ръчната и как се сменява ?

yumyum

Ако е същия като на фокус мк2 не се занимавай да търсиш бутон.Имах същия проблем,бутона е пластмасов и се чупи с времето.Там е работата че ръчката има два варианта според нивото на оборудване - ръчка с метален бутон и с пластмасов.Съответно си намери ръчка от морга с метален бутон и забравяш за проблема,поне аз така направих.

dak

Благодаря колега , и аз така си помислих :) , че ще се сменява цялата ръчка .
Проблема е , че не знам дали е същата ръчка като на мк2  :-\ как да разбера ?

infomar

Ако двете дръжки са еднакви, не може ли да се смени само капачето? Няма ли начин да се направи подобно на струг?

dak

Поразледах по руските форуми и се оказа често срещан проблем , трябва да се свало лоста на ръчната и подлежи на ремонт. За всеки случай се поръчах още една ръчна от Фокус 2 , ако моята не може да се оправи ще сложа другата !

infomar

Каква ръчка с метален бутон намери и реши ли проблема? От кой модел реално става 100% на С-МАх  ::) Трябва ли цяла ръчка или е достатъчно само подмяна на бутона с метален?

На мен случайно също ми изскочи напред капачето и реших проблема като отрязах от една гумена ръкавица големият пръст и го "нахулих" в началото на ръчката върху бутона. Така той повече не може да падне напред. :-\

dak

Реших пролема много елементарно и здраво , с тънка стоманена тел  (rofl) Сваля се барчето където е ръчната. Държи се на 2 болата при задните седалки и 2 "еврейси" от предния край , като преди това се махат капачетата  ;D Дърпа се ръчната в горна позизия и шоверската седалка максимално на зад за да може да излезе барчето. Лоста на ръчната се държи на 3 болта . Като се сваля първо жилото и бутона за сигнализацията . После като разгледаш механизма ще ти стане ясно. Има много ачини да се поправи. Аз избрах най-лесния  ^-^

Бях намерил цялата ръчна от Фокус мк2 но след като поправих моята не я взех. Иначе ръчните са еднакви с тези от нормалния Фокус мк2 ако това те интересува !