Почистване на полиуретанова пяна от стъкло

Започната от Drake, 13 Май 2016 13:46:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Drake

Здравейте,

Някакво лекенце е решило тази нощ да се гаври с колата, паркирана до моята, навирайки пробит флакон полиуретанова пяна (Moment Fill and Fix) в отворения ѝ шибидах. Педалчето обаче не е успяло да пъхне флакона до край и той е започнал да пръска към моя Фокус.
В резултат цялата лява страна, предния капак, предна броня, предното стъкло и тавана са в пяна.

Колата има Каско, Мото Пфое ще мислят какво да я правят. Обаче докато си получа бележката от полицията и възлагателното писмо ми се иска все пак да изчистя предното и предно ляво стъкло за да мога да карам спокойно. Имате ли идеи как може да стане това?
Днес като ходих до застрахователя и дъжда я понакисна, пяната започна да пада като я стържа с нокти. Това обаче ще ми отнеме дни, дали да не се пробвам със стъргалката за лед? Малко ме е страх да ползвам някакви химии за да не се прецака нещо стъклото...

momo76

С ножче за сваляне на стикери (винетки, гражданска) има ги на всяка бензиностанция

Sent from my Правец 82

SICKandPROUD

Бахти лайненцето. Да му напъхат тая пяна в гърлото следващия път дано. Залагам и аз на ножче за стикери като колегата.

Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Mondeicho

Ей колко простотия има в тази страна...
Пробвай ако имаш метална шпакличка за фино шпакловане например.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Drake

Металната шпакличка успя да свали пяната, обаче останаха петна, които в малко или много пречеха на видимостта. Затова използвах стъргалката за лед като предварително поливах стъклото с вода - забелязах, че пада по-лесно. Накрая минах и с една изостанала от някъде пластмасова карта.
Мисля, че се стъклото се изчисти добре. Ламарините - в сервиза...