Кой шарнир и амортисьор да взема?

Започната от Svetoslav_92, 04 Ноември 2017 02:44:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Svetoslav_92

Здравейте. Това ми е първия пост тук. Имам форд фиеста 1.4  '91 III (GFJ) и смятам да я стягам.
Сложих нов съединител и ми казаха,че също ми е изпуснал един амортисьор преден и един шарнир е заминал. В крайна сметка то е ясно,че ще сменя и двата амортисьора и шарнири.
Окачването ми е най-непознато от всички неща и затова Ви питам..
Кой амортисьор ще стане и кой шарнир за моя модел понеже в сайт като частите.ком има страшно голям избор,а много от частите не са един тип. Какво имам предвид?
Как така може да стане амортисьор "с ухо" и амортисьор двутръбен макферсон. Виждам,че газовите навсякъде пише тип ухо,а не така е при маслените.
Също голяма дилема за шарнира.. Излизат ми с 2 болта и с 3 болта. Хората са ми казали шарнир да взема.. вижте прикачените изображения и моля някой да ме светне,кое да се вземе,че със сигурност да стане,че се бях прецакал така със съединителя.. Зъбците точен брой, диаметър точен и се оказа,че закрепването му е по-тесно и не може да се съвпадне с дупките...

Благодаря предварително :)

Pyrhel

Най-сигурно за шарнира е да навъртиш волана на една страна и клекнеш да видиш с колко болта е.
Тия с ухото са задните (хоризонален болт), отпред са с гайка.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Svetoslav_92

Благодаря колега за отговора. Много интересно. Погледнах ги шарнирите както споменахте и десния е с 3 болта,а левия с 2.  Поне сега знам,че трябва различни да ги взема.
За амортисьора значи да не взимам с ухо,защото те са за отзад?

Edit: Чак сега забелязах,че вярно тея с ухо пише задна ос,а тея с гайка за предна. Мерси за помощта.

Mondeicho

Шарнирите явно са ти сменявани с носача и затова имаш разлики. Малко е объркващо така. Според мен е хубаво да установиш защо е така и да си ги направиш еднакви, не да се чудиш какви да вземеш...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Svetoslav_92

@Mondeicho
Може би това ще е последната смяна на шарнири преди да се разделя с нея така,че за сега ще ги сменя както са сега. Имате ли представа колко ще ми струва за демонтаж/монтаж на 2та и също предните амортисьори?