Ford C-max 1.8TDCi MK2

Започната от bgstan, 05 Април 2017 12:36:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bgstan

Здравейте,
В началото на годината си купих C-max 1.8TDCi 2007г. нов внос и точно след 100км се счупи. След основен ремонт на двигател се оказа че има 2 биелни лагера износени и превъртели биели и съответно се ревизира целия мотор за около 1400лв и се смени почети всичко. Сега колата си върви но има няколко неща които ме съмняват. Първото което се оказа, че кавалите са ми откраднали катализатора и сега се чува турбината доста отчетливо вие към 1400 оборота дали това е нормално. Другото е разхода на борд компютъра за градско каране ми пише разход към 10литра като средната скорост е към 20км/h. Това нормално ли е не съм го засичал разхода пълно пълно, но и това ще направя. Искам мнения като цяло за колата и в какво да се внимава.

Alexi

нормално е турбото да се чува повече без катализатор .. и разхода ми се вижда нормален за тая средна скорост ,тоя мотор не е от най икономичните и харчи повече от 2.0 на ПСА който се слага на същото купе .. като основно качество бих изтъкнал че е доста здрав ,не знам какъв зор е видял и колко пробег че да се строши ,някои от служебните ни коли с тоя мотор гонят 300к и си е ок мотора като изключим ,че всички хвърлиха ЕГР но това е бял кахър

Mondeicho

Принципно средната скорост се движи в границите докъм 25-26 км, поне при мен е така. Била е по-висока при зануляване и каране по магистрала. Средния разход при зимни условия също ми се струва нормален. Какво са ти сложили на мястото на катализатора, тръба или гърне? То вече е свършило и ще си я караш така, ще му свикнеш на шума. Казваш, че вие турбината, не знам доколко е нормално, аз на Мондео, 2.0 не я чувам.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

чува се на отворен прозорец като я понастъпиш ,вече и на затворен ако я чуваш не е на добре

bgstan

При затворен прозорец се чува доста отчетливо.

Alexi

подозирам че ремонтите ти не са приключили :)

bgstan

Интересното е ,че се чува само като настъпя газта и ускорява, след това виенето спира. Извън темата търся крик за форда и резервна гума ако някой има на сърце да пише. (Стара Загора)

Mondeicho

Значи правилно съм предположил, че е на затворен прозорец, което определено не е добър признак. Нека да я чуе някой който разбира от това за да може да предотвратиш някоя по-голяма щета.

bgstan

За сега ще карам и няма да барам като почне да ми харче по много масло ще мисля. Иначе я засякох от Стара Загора- Бургас-Стара Загора на темпомат 130км компа даде среден разход 6.6 на колонката излезе 6.2 но това е порядъка без климатик.

bgstan

Нов проблем десния дисплей на климатроника избледня и много трудно се вижда какво свети. Някой има ли решение?

G_o_c_e_v

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Mondeicho

Нещо подсветката ли не работи? Може нещо крушка да е изгаснала...

bgstan

И подсведката и самия дисплей. Вечерта се оправи явно ще ми прави проблем в бъдеще.

bgstan

Друго което забелязвам. Сутрин пали лесно, но изпушва синкав дим което е нормално според мен при положение, че нямам катализатор. Обаче след запалването вдига оборотите към 1000 което е нормално след това за секунда падат до към 500 изпушва и пак ги вдига и след това няма проблем. Това свещи ли ще са дюзи ли ще са??

bgstan

След монтиране на резонатор ефект близък към 0. Чува си се виенето на турбото и това е.

bgstan

Има ли разлика в двигателите KKDA и ККDB и каква точно.

bgstan

Имаше изгоряла свещ и вече при запалване няма димене макар и да нямам катализатор. Преди време си поръчах ключ от алиекспрес КЛЮЧ дистанционното си го обучих но транспондера не искат да ми го обучат. Някой знае ли ключар де да се захване и обучи китайския транспондер аз съм от Стара Загора

bgstan

Това с разхода който дават по книжка е баси нереалния. Градско основно разход 8 и не може по малко

Alexi

коментирано е ,че този мотор не е от най икономичните дизели .. определено 1.6 на ПСА гори по малко

bgstan

Интересно за 602км градско ми изгори 40 литра нафта 602/40 е към 6.66. Борд компа показваше среден разход.7.8. Възможно ли е.