Focus Mk1 прегрява при пуснат климатик

Започната от tihomir chakalov, 17 Юни 2019 11:06:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tihomir chakalov

здр.колеги. имам фокуса от 5 години модификацията е 1,8 бензин 115 коня 1999г ,комби ако е важно и това. двигателя работи супер и карам колата на газ с обикновенна газова уредба.Имам следният проблем: Зимно време колата си загрява много бързо и си работи нормално. През лятото по същият начин но проблема идва когато пусна климатика и покарам поне 15км и стрелката влиза в червено за части от секундата ,веднага изключвам климатика обръщам на топло и силна струя на вентилатора и колата влиза в носрми за секунда. след примерно 10мин. изпробвам пак с вкл. климатик и колата отново прегрява . имам две перки от които само едната отляво гледайки отпред работи. има един датчик който си виси отстрани на на двигателя който беше така и никога не съм го пипал и не е бил поставен. след като го извадя и дам на късо пак заработва същата перка от ляво. дайте  предположения от какво може да е проблема с прегряването при работа с климатик.

ADiDimitrov

При пуснат климатик задължително трябва да тръгнат и двете перки!! Или ти е изгоряла едната или някой умишлено я е изключил от буксата! Залагам че е изгоряла. Сменя иначе забрави за климатика, ако го ползваш освен че прегрява ще скапеш компресора! Отделно трябва да имаш датчик който да спира компресора при прегряване. Явно точно него са го шунтирали за да ти продадат колата!

ivchotr

Задължително трябва да тръгне поне едната перка. Втората би трябвало да тръгне при достигане на някаква температура, при която тръгва втората степен на вентилатора, когато е само един. Примерно 90 градуса.
Така обяснено предполагам, че наистина може да е заминал датчик. За да си сигурен, че втората перка работи, просто и подай директно захранване от акумулатора. Ако тръгне без тракане, виене и прочие наприемливи шумове, няма какво да я мислиш. Всъщност можеш да провериш окабеляването до нея плюс бушона, за да си сигурен, че захранващата я верига е наред.

lubomirov89

tihomir chakalov

коя от двете трябва да тръгне първо,при мен тръгва лявата погледнато от пред или от страната на пътника не на шофйора? другата не съм я виждал и чувал да работи.когато пусна климатика веднага започва да работи перката от страната на пътника или гледано от пред лчвата. щом го спра климатика веднага спира перката. и тогава и двете не работят.без климатик никога не ми е прегрявала и стрелката си стои в нормално състояние в средата.

lubomirov89

При мен с пускането на климатика се пускат и двете перки.

ADiDimitrov

Цитат на: lubomirov89 в 20 Юни 2019 15:59:57
При мен с пускането на климатика се пускат и двете перки.
Така е винаги на 90% от автомобилните марки!

ivchotr

Провери ли дали дясната перка работи с директно подаване на захранване? Колата ще загрява, ако няма добро охлаждане на радиатора. Все пак радиаторът на климатика е пред този на двигателя. Аз съм с един вентилатор и нямам проблем с охлаждането. Вярно, че е по-голям, де.