Мъка по следваща кола

Започната от Pyrhel, 17 Март 2016 02:25:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jo_jo

Цитат на: gogo766 в 17 Април 2016 11:00:24
А за какво да пълниш гушата на селянина, който няма да плати никакви данъци, ще ти манипулира клометрите ще ти замаже ударите и ще залепи таблото и волана за да скрие липсата на айр Баг.  Всичките ми коли съм си купувал сам от Австрия и и до сега не са ме излъгали, експлоатирам ги средно по 2-3 години не ремонтирам нищо по тях защото няма нужда, освен консумативи. Да, малко по скъпи са от тукашните фордове на пазара, но са все от представителства на Форд с фактура, прегледи и пълна история. Разликата е огромна,повярвай ми, няма нищо общо с късмет или нещо свръх естествено. Сега си ще си взимам нова и старата отива на пазара, мога да  демонстрирам как ще пристигне.

Мисля че се коментират различни ситуации. Едно е от "представителства на Форд с фактура, прегледи и пълна история", друго е от местните автокъщи. Общото разбиране, че щом колата е от Германия/Австрия, значи е супер не е така, защото и тамошните "продавачи" (араби, турци, албанци, португалци) са същите като нашите.

Mondeicho

Да не забравяме и цената когато е от официален дилър и тази от автокъщите. Има много различни ситуации. Най добре е от човек, който в по голяма степен може да ти даде някаква гаранция за историята на даден автомобил. Винаги съм се чудел как хората отиват на Горубляне и без да гледат взимат някаква уж кола и после се почва по сервизите. Рядко има и читави коли, например е ударена отзад направена е криво ляво за ,,без пари" и после се кара и няма проблеми. Имам преки наблюдения и знам как се действа...
В крайна сметка всеки си има неговото виждане...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

dimkaraganchev

Купувал съм кола и от Горубляне - Фиеста МК4. Карах я 9 години и я продадох. Нямаше проблеми.

martin1977

И какво? Пак стигаме до извода, че всичко е до късмет. Купуваш кола от офицално представителство в перфектно състояние и след седмица - БАМ...мотора дал фира, мислиш ли че са редки тези случаи. Не са и малко хората, дето като изтече гаранцията, в рамките на няколко месеца правят няколко скъпи ремонта, а уж са пазили колите. Има и горублянски и дупнишки коли, които по 10 години ги експлоатират душманската и не влизат в сервиз. Като почнете с тези "официални представителства" и "сервизни истории", чак ме заболява главата. Все едно купувате извънземни коли. Или пък като почнете да ги влачите по сервизите преди покупка - и какво ще ти каже сервиза - разбита биалетка, два тампона и изтъркани гуми - е, и? Биалетка ли ще те спре да купиш иначе добре работеща кола? Ако имаш минимален опит с автомобили, можеш сам да прецениш дали работи добре един мотор или да видиш колко е изгнил даден автомобил - не ти трябва Ед Чайна. Взимаш го и разчиташ на късмет и добрия избор.

gogo766

Аз на сервиз кола за проверка не съм карал още, и ,,специялисти " не съм водил. Нищо не разбирам, за това просто гледам да е свежа и нова вътре и вън, пускам радиото и съм готов, и с пазаренето съм много зле каквото ми кажат и като имам пари плащам и това е. :) Когато продавам същата работа, обслужвам, карам на мивка да е изперат и пастират и давам всичко което съм купувал за нея зимни, летни, вериги, масло за доливане ако има. Да не говорим, че това работя 10 г, ама като е за мен съм голям наивник, и за това формулата малко по-скъпо до сега работи  добре.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Батьо

кола от джамбазии не бих зел туй ви лъжат зверски и са оправили всичко с квот може най евтино после нема управии

търсете от хора дори да са ги взели от джамбази поне ще са оправили проблемите и шансо да ви метнат е по малък

колегата който пуска радиото и си купува колата ако то работи не знам как него е срам да се излага да дава балъшки съвети  (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

Mondeicho

Този начин на съвсем късметлииския купувач за мен е просто една екзотика. В крайна сметка щом човек е решил да хвърли едни пари без да го интересува колко още ще даде след това е въпрос на личен избор. Да не можеш да видиш всичко, но заради някои неща като установени удари, при една диагностика си излизат грешки, които се прикриват с махане на крушки и тем подобни това е предпоставка да се намали от цената и в крайна сметка да решиш дали искаш този автомобил...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

gogo766

Колега Батьо, да спазваме добрия тон, не е нужно да превръщаме форума в селска кръчма.  Цитата за радиото се отнася за коли на 4-5 години от представителство.

Sent from my iPhone using Tapatalk