Амортисьори за Мондео мк3

Започната от moni74, 16 Декември 2015 11:06:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Пуснах запитване до една БГ фирма за предни амортисьори, комплект за мк3 дизел комби (ако има значение). В момента тече кампания -30% на амортисьори. Това е отговора им:
Газов преден амортисьор:
TRW - 118лв - 2 години гаранция
Monroe Reflex - 108лв - 2 години гаранция
Sachs - 102лв - 2 години гаранция
Bilstein - 102лв - 2 години гаранция
Kayaba - 100лв - 2 години гаранция
Wictory - 90лв - 1 година гаранция
StarLine - 65лв - 3 години гаранция
Ashika - 62лв - 1 година гаранция
ITN - 55лв - 1 година гаранция
--------
Маншони и буфери комплект:
Optimal - 30лв
Monroe - 28лв
-------
Тампон преден амортисьор:
SKF - 63лв
SNR - 55лв
Febi - 54лв
StarLine - 46лв
Kayaba - 45лв
Monroe - 40лв

Коя комбинация си струва, има ли смисъл да се купуват от България заради гаранцията?

----------------------------

Иван Вълков

Аз в България повече гаранция не бих търсел - това е само търговски трик а не дай си боже се наложи да педявиш рекламация става едно увъртане....

По темата аз карам отпред с ITN отзад със StarLine. Имам изминати около 10к за сега нямам оплаквания.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

moni74

Тези Starline дори не съм ги чувал, а гледам тази фирма им дава 3г гаранция. Аз очаквах същата гаранция за Рефлекса на Монро, ама не. Иначе Каяба ги продават и Косер, а ITN мисля че са от ЕВРО 07.

Иван Вълков

Ами китайски части доставени до Чехия и на нас ни ги продават като чешки.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Mondeicho

Аз на другата кола и взех Sachs и съм доволен след 7000 км по нашите дупки. Още си съскат като нови :D
За тампоните бих взел SKF, досега са били качествени техните продукти, маншоните не мога да кажа. Твоите ако са здрави не ги сменявай...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

moni74

Докато сменяхме днес накладките видях, че преден десен амортисьор отново изпуска. Явно ще ги сменям, има ли някой актуална информация за цени?

envo

Цитат на: moni74 в 29 Февруари 2016 17:37:27
Докато сменяхме днес накладките видях, че преден десен амортисьор отново изпуска. Явно ще ги сменям, има ли някой актуална информация за цени?

В "intercars" цените са следните с ДДС без отстъпка:

Monroe газови 2 бр = 300лв.
KYB 1 бр. = 158лв.
DELPHI 1 бр. = 131лв.
TRW 1 бр. = 150лв.
MAGNUM 1 бр. = 106лв.
SACHS 1 бр. = 134лв.
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

moni74

Сега гледам един турски онлайн магазин, техния Закс е 170 лири (100лв). Ако на място взема два, сигурно ще ми свалят надолу. Ако тук няма качествени амортисьори около 100лв, ще си взема турски Закс.

envo

Ако имаш възможност вземай.
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Mondeicho

Кой е този магазин?
То оттам чувам, че изпадат хубави нещица на добри цени само да знаеш къде да ги търсиш...
Погледни и в ибея какво предлагат, но по спомени цената за закса беше около 120-130 лв./бр.

ekstremniat

Колега закса от Тех-ко мога да го взема на около 100 лева.

moni74

Благодаря за предложението, ще помисля. Тези дни ще отскоча за ден до Турция, ще огледам там кое как е и ще реша.

ekstremniat

Цитат на: moni74 в 03 Март 2016 11:10:15
Благодаря за предложението, ще помисля. Тези дни ще отскоча за ден до Турция, ще огледам там кое как е и ще реша.

Колега подвел съм те без да искам не са Закс а SACHS моята цена е 96 за бройка

Mondeicho

Е именно Sachs се чете Закс- едно и също е...