Заигравка с трип компютъра

Започната от Revell, 20 Август 2015 15:50:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Revell

Привет колеги,

Онзи ден ми остана малко време и докато си ровичках из youtube ми попадна следния клип:

https://www.youtube.com/watch?v=P_CItvDb4cU

Активиране на скрито меню на трип-а

Та след това се заиграх с трип компютъра на Фокуса, но нещо не са ми ясни някои от показанията та се чудя дали някой от вас не е намерил нещо по въпроса.

1-во показание открих че е импулс при скорост, т.е. колкото по-бързо се движи колата толкова по-бързо отчита брояча
2-ро импулс при разход, колкото повече гас даваш толкова по бързо се върти и брояча
3-то е среден разход на 100 км с включен разход по време на престой
4-то количество гориво в резервоара измерено в литри
5-то не е ясно, тъй като има иконка на бензиноколонка, след 100км пробег не се променя
6-то предполагам само е корекция на разхода(още не съм си играл с тази опция)
7-мо ТОВА ми е най интересно...показва температура, която е по висока от околната, след като колата е карана, вдига се когато колата седи на място и спада при движение...не забелязах да има общо с температурата в купето...предположението ми е за входящия въздух в двигателя или околна температура на двигателя но няма как да разбера
8-мо показва само LO и HI никаква идея какво е...
9-то Hbt пак питанка?
10-то версията на ROM-а на компютъра

Ще съм благодарен ако някой упее да ме светне по въпроса коя температура се показва и какво е LO/HI

Поздрави!

Pyrhel

Светкам за пропуските:  (idea)
5 е референтното напрежение, което отива към сондата в резервоара
6 си познал, точно корекцията на разхода е
7 - външната температура
8 - дали си на габарити или не
9 е означение дали е разреден или зареден акумулаторът. Ако е разреден ще покаже Lbt, ако е зареден - Hbt
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Revell

Благодаря за разясненията  (clap)

Относно 7 само под външна температура имаш предвид че това е някакъв не филтриран сигнал ли, тък като нормалното показание да кажем ако е 27 градуса това показание в скритото меню е да кажем 35 след 30 мин престой, а като се подкара колата спада до 27. Сутрин ако не е карана 2-те температури са равни.

Поздрави!

Pyrhel

Хм, не знам дали е преправен по някакъв начин сигналът. Само, че отчита от -40 до +60, преди и след това изкарва някакви букви.

ПС: Ако на някой му се занимава, може да ги разгледаме през диагностиката някоя неделна среща на Фестивална какво отчитат сензорите и какво показва дисплеят.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

whaaazp

Едва ли ще се види през диагностика, но би било интересно. :(
Борда е изцяло отделен компютър - кабелите от сензора за външна температура влизат директно в него.

pifa89

Температурния датчик е на предната греда зад бронята. Може да се каже под номера. Но се намира от вътрешна страна на гредата