Синтетично или полу-синтетично масло?

Започната от Milko, 24 Януари 2016 22:46:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Milko

Оглеждам се какво масло да сипя на фиестата (1.4 дизел, 2003та година). Мобил имат едно, което отговаря на Форд спецификацията - Mobil Super 3000X1, което пише, че е пълна синтетика. Има ли някаква реална и смислена полза да се слага пълна синтетика пред полу-синтентичните масла? Така или иначе мисля да го сменям около 10 000 км, затова питам, защото полу-синтетиката има разлика в цената...

Milko

Alexi

има писано много по темата колега ,чети

Milko

ihovahi

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Milko

Да де ясно ама не намерих темата, малко помощ?

2.9

4 теми под твоятa...25 стрaници колеги с фордове споделят впечaтления,опит и препоръки зa мaслa предписaни от производителя и aлтернaтивни тaкивa.A инaче нямa нито еднa причинa дa избереш полусинтетикa пред пълнa освен ценaтa.Пълнaтa синтетикa предлaгa по-добро предстaвяне във всички дисциплини които имaт връзкa със преднaзнaчението нa едно моторно мaсло.

Milko

Видях я темата и я прехвърлих ама там е бла-бла кой какво масло е сипал все едно да се изброява кой каква марка течност за чистачки слага и няма нищо конкретно.

Благодаря за смисления и пълен отговор за който се надявах. Това значи че слеващата смяна ще е с пълна синтетика. Поздрави!

Mondeicho

Затова е форума за да си казва всеки мнението и впечатленията. Все пак тук сме любители като цяло и се позоваваме на това, което сме прочели и опитали върху собствените си автомобили. Аз слагам синтетика защото наблюденията са ми, че колата се държи по добре като цяло отколкото с полусинтетиката.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.