Смяна дифтунги на инжектори - TDCi

Започната от Bobi, 22 Май 2013 16:44:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Една или две от медните дифтунги под инжектори ми пропускат нафтичка. Някой сменял ли ги е и къде? Някой знае ли размерите им за Фокус 2, 1.6 ТДЦи? Целият комплект за 4 броя струва около 10-тина лв,.
Долната схема е на Пежо, но мисля, че е същото и при Фокус. Тая медна пишка май е под номер 7.

Ето я и отблизо:

Alexi

това е слабо място на мотора ,можеш и сам да си ги смениш

Bobi

Прав си, Алекси. В нета гъмжи от този проблем. Май всеки втори такъв мотор страда от това...

hotblooded

Цитат на: Bobi в 22 Май 2013 16:49:45
Прав си, Алекси. В нета гъмжи от този проблем. Май всеки втори такъв мотор страда от това...
Освен в СФА, пробвай в Автомотор (Ситроен)... трябва да имат едни "уредчета" за измъкване на тези дюзи при "запек". В някои квартален гараж ако ти ги изкарат с "почукване" - пиезокристала може скоропостижно да хвърли топа (да не ме чува дявола). Сам можеш и да се наиграеш, тея инжектори имат навика  единия  ( от към агренажа) да "запече" и да не иска да излезе нормално.

Alexi

това със запичането всъщност е патент на Бош ,от Пежо/Ситроен не са виновни :)

hotblooded

Цитат на: Alexi в 22 Май 2013 17:08:11
това със запичането всъщност е патент на Бош ,от Пежо/Ситроен не са виновни :)
Е да, те са го правили да работи, който ще го разглобява - да се оправя :)

Bobi

Намерих тема в УК форумите как се сменят. Може да е от полза на някого.

http://www.talkford.com/topic/193805-how-to-change-injector-copper-seals-on-a-fiesta-14-tdci-with-pics/

Bobi

Забравил съм да напиша, че въпросните дифтунги се продават и в Мото Пфое за по 5 лв/брой.

Gredarov