Полиране на автомобилна боя

Започната от internazionale, 30 Декември 2015 20:40:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

internazionale

като оставям колата навънка незнам кой я драска , не много , но като се вгледаш си личи. майстора ми препоръча да и ударя една паста.
има 3М , 500мл за 21лв , но въпроса ми е дали някой от вас е пастирал кола? лесно ли е?

valyo08

Не.В дадени случаи,даже и рисковано.Ако не знаеш какво да правиш,по добре не почвай.Довери се на специалист.

m_focus

Все си мисля че целта на форумите е да се даде съвет на хора, които искат да направят нещо със собствените си ръце, иначе със специалиста е ясно, отиваш плащаш и си готов. Повече е до мерака и предварителната подготовка и проучване, има достатъчно клипчета в нета за пастиране, за да видиш самата прицедура и техниките. Но все пак човек трябва да е наясно, че прави всичко на собствен риск. Всичко е до това дали ти се занимава и дали ти стиска да го направиш :)
карай форд и бъди горд :)

Pyrhel

Както с всичко има специалисти и "специалисти". Има такива случаи във форума ако колата е с повече релеф по врати и капаци протъркват лак... Лоша работа :)

Иначе, ако ще го правиш на ръка, работи детайл по детайл както пише в упътването, а не да намажеш няколко и да ти засъхват, защото после е МНОГО трудно изчистването. Хубаво е да се прави на не много горещо и ако може на сянка - отново да не ти изсъхва прекалено бързо пастата. Търкане и много търкане в кръгови движения, Имах Мондео, откачи ми се ръката, 2 пъти съм го правил на ръка, мога да кажа, че ефектът е поразително добър. Забелязал съм, че най-добре става с не много влажна паста, когато се остави да поизсъхне малко повече. Всякакви малки драскотини от автомивки и подобни се заличават и явно много мръсотия излиза от лака, защото светва. Жалко, че нямам снимки специално за резултатите, а само някакви между другото правени, на които няма да личи като преди/след.

Действай, не се разколебавай :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Сега виждам темата, но аз си я правя сам даже и полир машина съм си взел. За да бъде качествено трябва да облепиш с хартиено тиксо пластмасовите и гумените детайли защото после по трудно се маха пастата. И не трябва да натискаш по ръбовете защото може лесно да ги претъркаш. Има пасти за ръчно и машинно полиране и пастиране. Гледай поне няколко клипчета как се прави и действай с тези пасти които имаш. Като за първи път го направи ръчно защото шанса да прецакаш лака е минимален.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.