Труден студен старт

Започната от lubo98, 14 Октомври 2015 11:09:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lubo98

Атмобилът ми е Форд Фокус TDI 1.8 0.1.От известно време , при първоначално стартиране пали трудно , изисква няколко запалвания с продължително въртене , абсолютно всички консумативи са сменяни навреме + качествено гориво (Лукойл) , след което няма никакъв проблем със запалването.Колата не пуши излишно , пъргава е.Компютърната диагностика показва , че всичко е ок.Къде да търся причината и какво може да окаже ? Моля за съвет , благодаря предварително.

martin1977

Акумулатор. И аз преди години с една от колите имах такъв проблем. Смених много неща по нея и проблема си остана, докато един ден не смених акумулатора и оооо.... чудо - започна да пали от раз. А акумулатора не даваше признаци на умиране. Колкото по-студено ставаше, толкова повече време изискваше да върти докато запали.

emkata

+1 за акумулатор

Мба, извинявам се, още ми е сънено. Възможен е и тръгнал стартер. Това се оказа при мен.

martin1977

Може и стартер. Има ли лек шум като стържене в момента на палене и може би няколко секунди след като е запалила?

Alexi

V.Buzev

На колега с Фокус със същия двигател се оказа стартер и по точно отлепен магнит. След ремонта пак му почнаха драмите и присъдата беше О пръстени на помпата, беше протекла та съсипа и генератора!

Manolcho78

Аз съм повече за свещите - и моя миналата година като го взех до застудяването си палеше от раз, и после като паднаха температурите под 5 С, почна да пали трудно, ама пак от раз, но след 3-4 сек. въртене на стартер. След проверка на свещите се оказаха, че и 4-те бяха заминали.
Свят - шарен, шматки - бол :)

martin1977

Цитат на: Manolcho78 в 15 Октомври 2015 22:47:41почна да пали трудно, ама пак от раз, но след 3-4 сек. въртене на стартер.

това е за бисерите

Manolcho78

хаха, добре, приемам че съм се изразил леко  .... противоречиво  ;)  :D Искал съм да кажа, че пали от първия опит, само дето се върти повечко на стартер :)
Свят - шарен, шматки - бол :)