Избор на правилни спецификации при търсене на масло?

Започната от Lakokara4a, 06 Април 2016 10:28:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, въпроса ми не е толкова за избора на двигателно масло, колкото какво трябва да гледам при избора. Колата ми е Ford Focus C-Max 2000 кубика, 136 коня. Двигателя е на Пежо. И сега като търся подходящо масло се чудя по кои спецификации да го търся- на Форд или на Пежо... Щом двигателя е на Пежо не трябва ли да се съобразявам с техните спецификации? Обаждах се в Мото Пфое и ми казват ние слагаме това на Форд. те са лесни, пращат им и те слагат без да мислят. Обаче мен ме интересува по кои спецификации да се ориентира, след това избора ще ми е лесен вече. въпроса е да не сбъркам и да вземе нещо неподходящо. можете ли да помогнете и да ме ориентирате в цялото това нещо?
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

V.Buzev

Дръпни си една Autodata и виж за твоя двигател, каква спецификация масло да търсиш!

krasi markov

Аз преди месец на s-max 2.0tdci  налях на motul specific ford https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/68453/original/Specific_913D_5W-30_(GB).pdf?1380211890З
За 2к. км грам не е мръднало ^-^,но не и намирам разлика в звука на мотора от предното масло.

Lakokara4a

Точно такова взех и аз. Утре в 9 съм записан за смяна на масло и филтри, както и летни гуми. Ще пиша после отзиви :)

V.Buzev

Аз взех Castrol Magnatec 5w30 A5. Похвалиха ми го че било добро!

П.С. колега Лакокарача ти не каташе ли меган седан? В рено форума има същия ник :).

seventh

Няма значение, че двигателят е на Пежо. Твоята спецификация е Ford WSS-M2C913-D.
"A product meeting this specification is especially recommended for diesel engines where M2C913-B or M2C913-C oils were initially required".
http://www.oilspecifications.org/ford.php

Lakokara4a

Цитат на: V.Buzev в 08 Април 2016 00:56:27
Аз взех Castrol Magnatec 5w30 A5. Похвалиха ми го че било добро!

П.С. колега Лакокарача ти не каташе ли меган седан? В рено форума има същия ник :).
Много отдавна не карам Рено-то. След него карах Тойота Корола Версо. Тъкмо си я стегнах като за мен и удари градушката в Монтана. точно 3 дена след това я продадох, че не можех да я гледам така. След това вече взех Форда :) И така с колите при мен :)