AUX-in вместо CD Changer

Започната от Pyrhel, 12 Януари 2016 19:17:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Фабричното радио на колата е Clarion с няколко букси, една от които е за CD-чейнджър, който не е поръчан и монтиран, но има някакви кабеляци, не съм заглеждал на кои от пиновете и къде отиват. По спомен като го гледах са 2 кабела.

Ето как изглеждат конекторите на радиото:

Букса C-3 е за чейнджъра, в която са описани, че пинове 18, 19 и 20 са за маса, ляв и десен канал. Цъкалката на радиото ми за CD чейнджър е активирана и въпросът ми е, ако към тези пинове вържа кабел като за AUX, към който мога да закача плеър ще стане ли работата?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

jo_jo

в предни теми мисля, че се е обсъждал този въпрос и се стигна до извода, че не е добра идея (усилватели, стъпала, у-а, неща, които не разбирам). Знам, че се ползва такова нещо - http://www.aliexpress.com/item/Yatour-Digital-Car-CD-changer-SD-MP3-AUX-Bluetooth-interface-for-VW-Audi-Skoda-Seat-Ford/32229468708.html , което се включва на мястото на cd changer и се запазва цялата функционалност на радиото и управлението от волана, и в бг ги има за 150лв, мисля.

иначе има и такива aux-in кабели, но не знам къде се свързват - http://www.aliexpress.com/item/Hot-selling-Car-3-5mm-AUX-in-cable-for-Ford-Fiesta-Mondeo-MK3-Focus-MK2-S/32520742509.html

Pyrhel

Има ги за около 100тина лева Yatour-ите, но няма да си взема, като знам, че ще го ползвам рядко.
Аз също нищо не разбирам от музики, а и ми е все тая каква е - дали ще е Naim, JBL, Bose или ВЕФ-а :)) Чейнджърите според мен нямат вграден усилвател, те уж само четат и имат управление. Гледам, че за C-1 буксата пише, че е за няк'ви там усилватели, еквалайзери и други такива простотии, които не знам къде са в колата, но при мен тя е пълна.

Аудио темите винаги съм ги пропускал, сега ще потърся дали ще нямеря къде е писано.

momo76

Трябва нещо да емулира наличието на чейнджър за да активира този вход. По принцип се командват по някакъв си техен протокол и докато не види чейнджер няма звук. Най лесно е да ти направя едно кабечлче и да пробваш.

Pyrhel

Гледам 15 и 16ти пин, особено 16ти картинката му е като ключ, дали не трябва да се окъсят 15 и 16, за да заработи?
Правенето не ме притеснява, само ме е шубе да не изгори нещо от тоя сигнал. :D

momo76

15 и 16 са захранвания. Звука е на 18, 19 и 20. Ако можеш да избираш чейнджър от радиото и като го избереш се случва нещо, има шанс да стане и само с кабел. Утре ще ти направя един кабел с жакче в единия край. Само от аудио сигнала нищи не можеш да изгориш.

Pyrhel

Днеска слезнах да си поиграя. Закачих радиото за диагностиката и вика "CD Changer not found." след активиране, явно по CAN-а комуникира с него и не опитва да чете нищо, ако не може да си говори с него.