Проблем с Хидравличната система.

Започната от AJOto, 10 Септември 2015 19:28:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AJOto

Здравейте колеги.
От миналата седмица започнаха да се появяват шумове при въртенето на волана (виене на помпата). След няколко дена каране шумовете прогресивно се усилиха и станаха доста силни. Естествено в сервиза бяха единодушни, че проблема е в хидравличната помпа (било слабо място). Разходих се до най близката морга и взех помпа. За жалост след смяната новата (стара) помпа започна да издава абсолютно същите звуци. Звука е като все едно има въздух в системата. Друго интересно е че и двете помпи изхвърлят масло през казанчето за хидравлична течност. Въпроса ми е има ли начин за обезвъздушаване на системата или някаква проблем в рейката за този модел. Според майстора с моя късмет съм взел помпа с същият дефект като моята. (е няма как да взимам помпа след помпа).

Dmitarcho

Аз има също шумове при въртене на волана, и се глася за ремонт на рейката. Вдигни я с два крика или на подемник, и пронват така даши ще "шуми". Ако продължава....помпа, ако - рейка. На мен ми казаха, че рейката " затяга" и помпата се натовярва и за това "бучи". Така и така ще свалям рейката и ще я пращам за рециклиране, ще сваля и помпата да я погледнат ;)
Ръца Пръца

CHEFOBG

Колега аз преди 2години скочих в яка дупка.След нея бяха такива звуци както описваш и връщане на масло в казанчето.Купих нова(от морго) помпа но с клапана и проблема се реши.Възможно е да е от клапана стария ли сложи?

AJOto

valyo08

При посочената история,и аз залагам на клапана. 8)

AJOto

Хм .. добре че този клапан се сменява лесно :) Смених го днес за 10 мин .. виенето май намаля (или така ми се иска) но пак си вие ...