прехвърляне на двигател

Започната от marti1996, 13 Септември 2015 21:38:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

имам възможност да взема по-нов фокус с изтропал двигател, с хубава боя и купе, мисълта ми е мога ли да преместя мотора от моя фокус, както е комплектован, и дали ще има проблем ?
причината е че мисля да го боядисвам(моя), а този е с оригинална боя и няма драскотина.

hotblooded

Ако не ходиш в КАТ - никой няма и да разбере... 

martin1977

Трябва да регистрираш новата покупка и да бракуваш стария. Ако са еднакви моторите /първите букви от кода/ само отиваш с документите и е ОК. Но ако са различни, задължително се минава технотест, а това е многа сложна, скъпа и дълга процедура. И най-важното - не можеш да сложиш по-стара година двигател. Тоест в твоя случай не става щом на кола примерно 2002 искаш да сложиш мотор 1998. Така че по-рентабилно е да си пребоядисаш и стегнеш твоята.

Pyrhel

Слагай и газ, никой нищо няма да разбере, 1 ден работа. Но за Фокус мк1 дали си струва хамалогията? Надран и очукан - голяма работа.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

marti1996

имах предвид дали е възможно да прехвърля мотора, иначе фокуса не е надран и очукан  :)) ама има тук там чертички по пронята и 1 резка 10см на задна врата, а понеже няма смисъл от 3-4 детайла да я пръсна цялата
Благодаря за инфото, в кат не бих отишъл все пак кой ще ти отвори капака.

Pyrhel

Може, защо да не може, просто трябва да махнете предния капак и двама по-ячки да го вдигнете с някаква тръба или нещо здраво. Ако нямате подемник или нещо, за което да го закачите. Зорът ще е със скоростната кутия според мен :)

Капак отварят, но така или иначе на малкия талон не пише нищо - нито кубатура, нито цилиндри. "- Къв мотор е тва е? -1.3 карбуратор" А особено като видимо е някакъв дизел, още повече и 4-цилиндров с пластмасите отгоре му. Ако толкова се спираха коли от движение поне 10% от автомобилите нямаше да ги има. Кой с друг мотор, кой с още цилиндри, турбини... :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

усилватели на мощността...

сори за офтопика :))
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique