Проблем с фиеста 1.8 td 2000г

Започната от hr1994, 29 Август 2015 12:22:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hr1994

Здравейте!
Преди два дни станах горд собственик на една счупена фиеста,която се надявам да мога лесно да оправя.
Днес се занимавах с нея и излезе един проблем който като я гледах нямаше ако някой има идея какво може да е?
При подаване на контакт има един чек на километража който минава.След него обаче лампите за подгрева на свещите и другите по таблото почват да светкат като коледна елха и стрелката на оборотомера отиде след 7к оборота и застана до нулата ама от другата страна на стопера.Лампата на имобилайзера мига и при опит да я запаля стартера само чатка.
В бушонерата която е в коша едното реле щъка постоянно докъто е на контакт.
Най вероятно нещо е замасило,но се чудя къде.Ако някой е имал подобен проблем и го е решил ще се радвам да чуя няколко съвета.
Колата не е карана от април.Като я взехме и давахме ток за да запали понеже нямаше акумулатор.
След това го свалихме да го заредим и стана този проблем.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Pyrhel

Слаб й е акумулаторът най-вероятно. Или тотално някоя клетка е окъсила. Поне при по-новите така се случва.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

Или връзката на минуса (масата) е много лоша.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

К.Методиев

По скоро маса на мотора няма.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

Провери добре кабела на масата на акумулатора - да не е останал на 2 "косъма" към клемите към акумулатора и шасито. Аз имах подобен проблем с едно Рено - оказа се че кабела на масата се е пречупил (прекъснал) под изолацията...

hr1994

Проблема е решен!
Заминал беше акумулаторът.
И другите неща които имаше за правене са направени и фиестата е вече в движение.
Благодаря много на отзивалите се.