Форд фокус 1.8 TDDi- гасне от първа на втора и от трета на втора

Започната от timelless, 22 Февруари 2016 21:27:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

timelless

Здравейте, имам едно фоскусче от близо годинка вече 1.8 TDDi 90к.с 99 година. От 2 - 3 седмици имам проблем - понякога, когато карам на 3 та с ~50 км/ч намаля и включа втора скорост - гасне. Същото се случва, когато тръгвам примерно на кръстовище от пътрва - включвам втора моторът пресяцва и пак гасне. Не го прави винаги, но веднъж ми се случи за десетина километра градско цели 4 пъти, което не беше никак приятно. Първо си помислих, че е горивен филтър (защото не го бях сменил след покупката  :-[), та го закрах да едни "фордаджии" тук в Пловдив - сервиз Дракон, с надеждата, че след това карането ще си е нормално, но не беше. След два дни пак им я оставих за диагностика, след която ми казаха, че на колата и няма нищо, може би да било от горивото. Нямало грешки в компютъра, ГНП - то било ок.

Последното странно нещо, което ми се случи - от трета на втора, усещам че колата ще изгасне подавам малко газчица и задържам още малко съеднинителя, това ме спасява от гасненето, но се случва нещо странно. Като съм пуснал съдеинителя и дам газ, двигателят не вдига обороти, но колата набира бавно, нещо от сортна на карне с 40 - 50 км/ч с 1000 оборота на четвърта  (rofl). В този случаи стерлката на оборотомера е на 1000 - 1200 оборота, ако не се лъжа. В момента, в който включа трета скорост - двигателят се форсира (2300+ оборота) и колата започва да върви нормално.

Някакви идеи какъв ми е проблема или съм започнал да ставам куц в краката?
Благодаря!

marti1996

ти филтъра си го смени, това са признаци точно за филтър, при мен почна да го прави това да няма сила колата и ряз като го смених се очудих колко по добре е сега.

pifa89

Според мен пусковия мотор не е ок. Не му стига въздух за да върви нормално