COM -> USB преходник

Започната от Pyrhel, 19 Юни 2015 11:49:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Пробвали ли сте преходниците, които са от КОМ към УСБ кабел? Трябва ми такъв, който от КОМ да се бутне в ПЦ, т.е. женски (COM) - мъжки (USB).

Мисълта ми е нормален трансфер ли правят или се губят данни. Настоящия лаптоп няма COM порт, а не искам да се занимавам със стария, той се ползва за друго :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Пълноценен COM (RS-232) с нива на +/-12V ли ти трябва или TTL-съвместим на 5V или 3.3V?
Ще ползваш ли всички сигнали (контролните - RTS, CTS, DTR, CD ....) или само данните TX, RX ?

На по-евтините проблемите им са:
- не изкарват контролните сигнали, а само данните
- нивата с ниски напрежения и някои много стари (или много къстъм) машини не се справят

Аз мога да ти предложа само частични решения на проблема:
http://www.zahranvane.com/index.php?route=product/category&path=78
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

От доста време ползвам това и си работи без грешка. Досега не ми се е случвало да не се свърже към нещо.

Pyrhel

Тошко, направо ми разказа играта, нямам идея какво трябва да ползвам :/
Може ли да се познае по използваните пинове какво ще върши работа?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

и аз имам такова като горното ,работи идеално .. ползвал съм и други ,някои стават други не .. данни не се губят

К.Методиев

Ако го ползваш за мегата това трябва да ти свърши работа, понякога има проблеми с някой системи, но в повечето случай работи.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

baro

+1 глас от мен за Aten-а, не съм имал проблем с него. Ползвал съм го само за Мегата ,друго не съм правил с него.