Спиране с ел. ръчна C-max

Започната от G_o_c_e_v, 10 Юни 2015 22:11:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Винаги съм се чудел ако ми откажат спирачките, как ще спра автомобила освен с гасене на двигателя?
Та направих си експеримент и съвсем случайно установих, че при дръпване на копчето за ръчната на горе и задържането му, ръчната се активира плавно и поетапно си усилва действието, докато автомобила не спре напълно. Важно е през цялото време да държим бутона, докато автомобила не спре напълно.

Спиране с Ел. ръчна C-max
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

Ами да така си е тествах го това нещо преди време на ауди А8 и пасат 6 с ел ръчната си спира като държиш бутона, техните са малко по различни от фордовите но си спират.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

alekzandar

hotblooded

To хубаво, ама ел-ръчната не действа ли чрез хидравличната (крачната) спирачка? Тоест ако загубите сп. течност  - пак к*рец спирачки?

Milcho

"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

G_o_c_e_v

Цитат на: hotblooded в 02 Октомври 2015 14:32:38
To хубаво, ама ел-ръчната не действа ли чрез хидравличната (крачната) спирачка? Тоест ако загубите сп. течност  - пак к*рец спирачки?
Ръчната е с жила, само че ги опъва ел. мотор.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

Цитат на: G_o_c_e_v в 02 Октомври 2015 21:38:07
Ръчната е с жила, само че ги опъва ел. мотор.

Да при някой коли бмв х5, рено и подобни е с жила, при ваг е с ел. мотори на самите апарати, като моторите са с ремъчна предавка, преди време разглобявах един такъв апарат да видя кво толкова им се прецаква, а реално няма нищо сложно в тях.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Jhereg

Колеги, дали е възможно ел. ръчната да се "изключи" по някакъв начин и да не се задейства при всяко гасене на мотора. Честоо мми се случва да забравям при потегляне да е освобождавам.

vladko

redchampions

При това задържане на бутона в движение, трябва ли да е натисната и крачната спирачка?

Цитат на: Jhereg в 13 Август 2016 17:35:18
Колеги, дали е възможно ел. ръчната да се "изключи" по някакъв начин и да не се задейства при всяко гасене на мотора. Честоо мми се случва да забравям при потегляне да е освобождавам.

Ако натиснеш бутона на ръчната надолу и докато го държиш натиснат извадиш ключа, ръчната не се активира.

Jhereg

Това го знам. Въпроса е да се задейства само когато аз е дръпна. Един вид като механичните.