1.6tdci във Фокус 2 - 90кс vs 109кс ?

Започната от opex, 16 Юли 2015 20:28:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opex

Какви са разликите освен турбината - с променлива геометрия Garret GT15V при 109к.с. и стандартна MHI TD025 при 90кс.
Маховика демпферен ли е или обикновен? Също толкова здрав като 109кс ли е? Дюзите същите ли са или по-други от при 109, проблеми с тях? Питам по принцип за здравината, иначе то е ясно щом е чарк все някога му идва време, въпроса е дали е от тия дето ти скъсват нервите от проблеми или се обслужва нормално и се кара нормално. Имат ли FAP?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

hotblooded

маховика си е демпферен. По едно време беше евтин - 380 лв "оригиналдъ" от СФА.

Pyrhel

Тия мотори нямат проблеми, обикновено казват, че турбината на 110 к.с. не е толкова здрава. Останалото държи. Според мен по-хубавият вариант е 90 к.с. версията - малкия данък и да се мапне на 110-115к.с.

Някои имат DPF, други не - зависи за къде е правена и дали някой не я е поръчал така изрично.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

първо покарай  ,че мене слабичък ми се видя 90 коньовия като карах преди време

opex

По-ранните имали някаква цедка в oil-feed-a към турбото, която се задръствала и за това хвърляли турбото.
Аз разпитвам заради приятел от унито и на срещата в неделя стана дума за ц-макс, та от тогава разглеждам за тия мотори. Днес обаче говорихме за Фокус мк2 комби и се чуди за 90кс мотора. Според мен ц-макса е много по-оферта по доста параграфи, но... все пак не решава сам :P Та това във връзка с покарването не знам дали ще съм аз на волана, пък и моите изисквания са едни, а той се накара на Астра Г спорт 2.0 136кс, и сега с мама и бебе вече няма да има изцепки.

П.П. Може би сравнявам круши и ябълки, но бай Ръжди (първия ми ескорт) 1.6 90кс 130нм беше ок с хора и багаж, а нов дизел 90кс с 230нм (и евентуален ремап) би трябвало да е доста по-добре? Друг колега взе Фабия 2005та 1.9 SDI 60кс и тя си върви без проблеми с хора и багаж, на магистралата държи 140 без грижи, нормален разход... Или под мудно по-скоро се има предвид само при изпреварване или нещо подобно?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

макса тежи ,не го сравнявай с ескорт че е 500 кила по лек .. но за вървенето ще си върви няма да спре :)

Pyrhel

На мен 90 к.с. версията след мапване ми допада как върви. Нали, вървенето не е да те плаши, ама за придвижване, а не за келешлък е повече от идеална.

1.9 Sdi-то е по-назад като вървене спрямо 1.6 tdci, а и по параметри са значителни разликите: 1.9 е 60 коня и 129 нютона, 1.6 е 90/110 коня и 215/240 нютона.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.