Светва лампата на акумулатора при много консуматори

Започната от Marian.marinov, 16 Юни 2015 20:32:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Marian.marinov

Колеги,помагайте като пуска фаровете,радиото и климатака и тръгна няма проблем оставя ли я да работи на място няколко минути и светва лампата на акумулатора. Днес смених релето на алтернатира оставих я на място и лампата пак светна.

hotblooded

Щом не е било от реле-регулатора, остава да провериш и за лоша маса...  Ако не откриеш проблем - сваляш пак алтернатора и сменяш и диодната плочка

Marian.marinov

Болчетата на масата към купето са доста ръждиви.Може ли от това да е проблема?

hotblooded

Цитат на: Marian.marinov в 16 Юни 2015 21:13:42
Болчетата на масата към купето са доста ръждиви.Може ли от това да е проблема?
Може, особено ако ръждата е "нахапала" клемите. Аз съм го ял (на друга кола) - беше се окислил кабела и направо прояден от корозия точно където е връзката с клемата към купето... 

К.Методиев

Провери дали имаш плюс на единия пин на малката букса на алтернатора като за начало.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alexi

Marian.marinov

К.Методиев

Цитат на: Alexi в 16 Юни 2015 21:46:00
четките виж също

Е той е сменил релето не е до четки, виж това което ти казах и виж как са ти пръстените на колектора.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

piksi88

На мен ми светва също само като работи климатика и е на място, до сега никой не можа да ми каже от какво е . Понякога светва понякога не. Този проблем ми се появи след като си смених алтернатора.

Marian.marinov

И при мен е така на климатик на място.Ако съм на място и климатика работи и спра фаровете няма проблем.Не мога да хвана проблема.