Избор на мондео автоматик

Започната от Konan, 03 Май 2016 11:18:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Konan

Колеги, Честито Възкресение Христово най-напред!
Дойде момент за обновяване на семейния автомобил и съм се спрял на мондео 3. Условието за мен е бензин, автоматик и комби. Имам обаче въпрос, защото виждам 2 варианта на скоростния лост на автоматиците. Единия е вариант е със заключване на скоростите, а другия е с типтроник. Отдолу една и съща кутия ли стои? Ако не, кой е по-добрия вариант?

Alexi

не е една и съща кутия ,типтроника е по добрия избор и е 5 скоростен японски автомат доста надежден .. старата кутия е 4 скоростна и според мен е архаична - среща се предимно преди фейса 2004г

momo76

Типтроника е само на дизелите и 2.5 бензин. Колко е надежден не се знае. При дизела изкарва по малко и е вяжно да се сменя маслото. 4 скоростния е на 2.0 бензин само, доста стара кутия, слагат я на Мондео 1 и 2.

Sent from my Правец 82

Konan

О, не очаквах да е с 4 предавки. Явно като съм гледал (само 2.0 бензин) съм объркал нещо обявите защото уж и там гледах с типтроник.
То може и 4тата да е доста дълга скорост, имате ли впечатления от нея? Щом я слагат от толкова време вероятно е здрава кутия и е добра?

Alexi

пускам те в бисерите .. 4 скоростна кутия - добра ? това да не е лада ..

braikov71

Здравейте !Аз в момента карам 2,0 автоматик от 1година и съм доволен .Можеби е малко по тромавичка но иначе е добре

Pyrhel

Еее, не съм съгласен за 4-степенните. До 2005та масово се слагат 4-степенни кутии, някои от които са нови модели дори. Е примерно и моят Ц5 е с 4-степенна ZF, която се води от здравите и добри кутии. 4та със 150 е на 3000 оборота, точно колкото е и 5-степенната дизелова на Мондео Мк3.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

моите наблюдения са главно върху БМВ ,че 10г ги търкалях .. още от 95та са 5 степенни ,а от 2003-6 степенни .. за здравина не говорим новите сигурно са по кекави,но вдигат разхода понеже няма как винаги да си на оптимални обороти с 4 скорости ..

punki

От 3 години карам мондео 2001г. 2.0 с 4 степенен автомат на газ. Градско софийско, като аз не карам в големите задръствания  ми дава 13/100, а извън града м/у 8 и 9/100. Иначе горе колегата е прав малко е тромав автомата.