Шум при 2ра и 3та предавка!

Започната от Continuer, 31 Май 2015 18:55:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Continuer

Здравейте, от няколко дена чувам лек звук при превключване на 2 и 3 скорост в движение. Шума е нещо, като трудно влизане на скоростите, този шум го издава само на 2ра и 3та предавка. Също така като карам на 2ра (леко каране) и натисна съединителя, издава почти същия звук при проблема с превключването на 2-3та скорост... Иначе колата се кара супер и скоростите лесно си влизат. Моето мнение е, че идва проблема от съединителя, понеже така я чуствам колата, като я карам. До колкото знам при Форд няма как да се смени маслото на скоростната кутия. Ако я закарам на пълна диагностика, дали може да видят дали проблема идва от съединителя ? Колата е Фокус СТ 2009 почти е нова на 56000 км. Благодаря ви предварително!

Alexi

маслото може да се смени как да не може ..

ihovahi

Аз го смених още като взех Мондеото.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Continuer

Странно, защото в гаража на Форд ми казаха, че неможе да се смени. Също така каза, че май немат пробка за изтичане на маслото... Ще отида пак да попитам, найстина много странно. Значи ако може да се смени маслото на скоростната кутия, най вероятно ще е от това този шум при превключване на 2 и 3та скорост.

Alexi

винаги има пробка за източване ,понякога няма за наливане и се ползва специален инструмент с който се налива масло от пробката за източване .. кутията ти дали не е същата като моята ММТ6 - има си 2 пробки и събира 1.9л масло - едната се пада при мондео зад една гредичка и може да бъде пропусната от "майстора" ,също така е необходим къс шестограм за развиването и - разлика от смяната на маслото винаги има и е добре да се направи профилактично

Continuer

Ще отида в гаража на Форд, след работа. А за кутията е "M66" ако някой има повече информация за фокус СТ, ще се радвам ако сподели :) Мерси на колегите които се включиха в темата!

tropper

Цитат на: Alexi в 01 Юни 2015 08:40:35
винаги има пробка за източване ,понякога няма за наливане...
Може би има само пробка-преливник, от която като е отворена изтича излишъка - т.е. пълни се докато потече от пробката. ? (поне при по-старите кутии беше така).
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Milcho

Колата има пробка за източване, както и за наливане (от нея се проверява и нивото). Събира 2л.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Continuer

Днес гледахме с един приятел, да ск. кутия има пробка за наливане и би трябвало да има за източване.  Незнам ония в гаража какви ми ги дрънкаше... Явно искал да ми каже, че от производителя Форд са написа ли, че маслото на кутията си е за цял живот, но по добре ще е да си го сменя и да видя дали ще има разлика. Макар, че колата има,няма е на 60000км. :) Да попитам понеже още незнам, и не съм гледал в книжката на колата... Какво масло трябва да се сложи в кутията след като премахна старото ? Искам да е нещо добро, добра марка, без значение каква ще е цената. Също така съм купил добавка за маслото на ск. кутия. :) Още масло не съм купил, а добавка съм взел хихи  :D :D Мерси отново на всички колеги които се включиха в темата и поздравления за форума!

marti1996

75W90 пише за СТ, какъв разход ти дава СТ-то

Continuer

Ами вчера намерих това и намерих маслото в един гараж, обаче го продават по 1 литер. Казват, че това масло се слага в фокус СТ.
TITAN SINTOFLUID FE 75W
Transaxle, manual M66 6/1   
Capacity:   Capacity 1,85-1,95 lite
СТ-то гори средно 13/ като го карам сериозно градско 20-25/

opex

Щях да ти препоръчам Мотул и като потърсих там, от където обикновено купувам масло - само Мотул.
http://maslata.bg/product-category/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F/?filter_%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82=283
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Continuer

Мерси opex. Днеска сменихме маслото и точно, сложихме Мотул Multi DCTF с една добавка. За сега няма промяна с шума, но мисля, че трябва малко повечко да се покара колата. А за предавките, сега по-леко влизат, бих казал има малка промяна... А до колкото маслото Мотул,колегата лично държеше да се сложи от него. :) надявам се да е добър избор :) Мерси отново на всички!

opex

Обикновено при фордовите кутии МТХ75 и проблем е синхронизатора на 3та предавка и той се предава в дериватите и като 6-степенната ммт6, vtx при галакси/шаран и тн, но при Фокус ако не се лъжа скоростите са на Волво (както и двигателя реално), та може би ако поровиш/попиташ из волво-форума за проблема е възможно да има по-ясен отговор.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Continuer

Кутията е М66 на Волво са, а за двигателя незнам. Та за моя проблем, най-вероятно идва от съединителя мисля, че иска смяна с комплект... защото, също този звук го издава, като карам на 2ра и натисна съединителя се чува доста шума. Сега колата не я карам много, само уикенда ама, най-скоро време, ще обърна повече внимание на това :)

opex

Мен ме съмнява да е съединител щом е само на две предавки шума. И като караш на 2ра и натиснеш съединителя изключваш ли от скорост или просто го натискаш? Ако не изключваш, вътре скоростите са зацепени и продължават да се въртят със същата скорост.
Когато сменяхте маслото не обърнахте ли внимание какво изтича от кутията, като бронзови оттенъци в маслото /от синхронизатори/ или да разходите един магнит за стружки евентуално, макар че може и в самата кутия може да има да ги събира...
qaяכSTuning
Suum cuique

Continuer

Изключвам от скорост, просто при натискането на съединителя шума се чува, дори понякога и на 3та-та предавка го прави. С останалите предавки няма проблем. А за старото масло, ми изглеждаше нормално, другия човек също (колегата) нищо не каза... За стружки, нали след смяната на маслото би трябвало да няма вече  стружки в скоростната кутия ( ако е имало стружки де ) ? Иначе може да пусна един магнит да проверя пак, а както казваш може и да си има магнит на пробката някаде. Благодаря ти отново, че се включи!

Continuer

Днеска гледахме няма стружки, и на пробката има магнит.