Въпрос за шарнири,носачи - прави ли се реглаж ? focus mk1

Започната от dobatavision, 04 Май 2015 22:43:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dobatavision

Колеги шарнирите май са ми за смяна .
Имам 2 въпроса .
При смяна само на шарнира трябва ли да се прави реглаж ?
При смяна на целия носач с шарнир който е занитен трябва ли реглаж ?
Гледам че на шарнирите и на носачите дупките са им кръгли и ми се струва че не подлежат на реглаж .

Alexi

добре е да се направи реглаж или поне да се погледне геометрията на стенд

dobatavision

Ако се окаже неправилна геометрия и шарнирите не могат да се местят...?  ::)
А примерно тези на ауди 80 https://mot.bg/preden-liav-sharnir-birth-mt064896-c1397 вече се местят със сигурност дупките са им елипсовидни .
И при голф 5 са фиксирани като на фокус.

Alexi

тя геометрията не се регулира от шарнирите .. а ако там има кривини значи колата е удряна

dobatavision

marti1996

ами покарай така известно време и гледай за необичайно износване на гумите.

dobatavision

Колата си стой изправена сега на абсолютно равен терен.
Би трябвало и след смяната да остане така то си личи като погледнеш от отзад под много малък ъгъл.
Много ми е интересно ако е разкрачена предницата как се процедира ?  :-[

Alexi

marti1996

отиваш на реглаж, струва 30лв, друг вариант е да и го направиш сам ама става сложно.

baibradar

Реглажа е 30 лв. а гумите струват много повече, Освен ако не си ги прежалил.

dobatavision

И какво и от къде ще регулира ?
Освен от кормилните накрайници аз друго за реглаж не виждам.
Ако предницата е така /\ с накрайниците няма да се оправи шарнирите не се движат и ми се струва че само ще земе 30лв и нищо ?
Или просто така ще му дам 30лв ...

baibradar

Да не смяташ, че новите шарнири като се монтират застават на абсолютно същите отстояния като старите. От тях също се променя сходимостта макар и малко и се налага реглаж.

dobatavision

На този форд и повечето нови коли в този клас 'camber-а' не се регулира ... нито отзад нито отпред.
Тук си пише
Ако я откарам на реглаж просто ако е свестен майстора ще каже добре/ не е добре - не може да  се регулира.
Евентуално ако има камбер може да идва от скъсани/износени  фтулки/тампони на носачите.

marti1996

отворите на шарнира имат луфт, желателно е да се мине стенд, изменя се сходимоста дори и малко.