Проблем с падане на обороти

Започната от pzhekov, 14 Април 2015 21:34:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pzhekov

Здравейте, колата е Фиеста 1,4 TDCI 2003-та. Проблема е че от скоро започнаха да падат оборотите. Когато двигателя работи на свободен ход, през няколко минути оборотите от 750 падат малко за 1-2 секунди, колата за малко да загасне и пак се вдигат на 750. Прави го и по време на движение рядко съвсем леко се усещат че падат оборотите пак за 1-2 секунди и се оправя. Моля за съвет къде да търся проблема и решението му. Благодаря :)

Pyrhel

ЕГР-а, лошо налягане в рейла, бъгнат софтуер...
Проблеми, когато караш с равномерна или пълна газ? Това за по време на движение е когато е изключена от скорост или не?
Пуши ли, когато се опитва да гасне?
Топла, студена, някаква закономерност, нещо правено ли е или друга информация?
Едит: Тоя пост стана като въпросник на лексикон (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pzhekov

Проблема по време на движение е когато карам с равномерна газ между 1500 и 2000 оборота на скорост, не пропушва. Когато е на свободна скорост, на място си държи 750 оборота и за 1-2 секунди падат малко, претриса малко и се вдигат пак, но остават непостоянни за няколко секунди, след което се оправя, това се повтаря понякога след една минута, понякога след 4-5 минути и при топъл и при студен двигател.

pzhekov

Ако отида утре на компютърна диагностика дали ще покаже какъв е проблема ?

chokolino771

Отиди,после кажи какво е станало че и аз имам такъм проблем и не мога да го открия,виждам че налягането пада за момент когато оборотите се разклатят ама не отчита грешка.Чудя се датчик за налягането ли е или помпата прави мизерията.

pzhekov

На теб от колко време ти прави този проблем. Въпроса е защото ако е само това без да се усложни нещо не ми пречи, колата не гасне и си набира нормално без загуба на мощност освен това прекусване за 1-2 секунди. Иначе утре непременно ще отида да закача на компютър.

Pyrhel

Според мен проблемите на 2ма ви ще са различни, ама знае ли се... (read)
На Мондеото, когато е правена диагностиката, кое се случва първо - падането на налягането или падането на оборотите (разликата ще е някакво много, много малко време, трябва да се гледа графиката)?
За Фиестата - намирисва на EGR, но нека изкажат мнение и други. ЕГР-ът й трябва да е вакуумен под горивния филтър. Махаш го (филтъра) и турЯш ламаринка за тест.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pzhekov

Благодаря, а компютърната диагностика ще засече ли ако е ЕГР.

pzhekov

Бях на диагностиката, компютъра показа че мени налягането в рейла и грешка на датчика за температурата на гoривoтo, катo погледнахме буксата се беше разкачила и катo я включихме проблема изчезна, дано така да си oстане и това да е била причината, казаха че мoже да е регулатoра на гнп, но щом се oправи след катo включихме буксата да се надявам че е oт нея.

chokolino771

Супер,дано да минеш метър  :D. Моето трябва да го гледам значи пак , защото ми се струва че едновременно се случват двете неща.Утре ще го закача да видя.Ами този датчик къде се намира ?

pzhekov

Ами датчика не зная къде се намира, но пращам снимка на буксата която беше откачена, това червеното нещо което се вижда на втора снимка и на първата общ изглед за да се ориентираш в коя зона е.