Орион-а не загрява!!

Започната от ForeverFord, 07 Декември 2012 00:20:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Отдоста време е така,но се реших чак сега да ви помаля за мнение защо така не иска да загрява,ча след 10-15 км е загрял и то малка.Вероятно проблема е в термостата,сменян е няколко пъти,като последния път й сменихме  течността на цялата система,загряваше нормално няколко дена и после пак се скапа.Дали не е от лош термостат? Само е термостат ли има ?
Форд Орион 1992 1.6  EFI
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

viksata

Ментета термостати! смени магазина или поръчай от магазина Motorcraft  (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Alexi

антифриза ако стои като ръждив ( което става ако някога е карана с вода ) няма оправия .. на едната служебната 5 термостата и сменихме и така си замина без парно ,за по 1 седмица дефектират

G_o_c_e_v

Най лесно за да разбереш дали е термостат, когато е студен двигателя, вдигаш предния капак, запалваш и оставяш на обороти или пък държиш около 2 минути на 1500 оборота и излизаш и пипаш маркуча на входа на радиатора, ако е топъл, значи термостата не е добре. Другия вариант е да го извадиш и да го свариш с термометър. Ако нямаш термометър, може Аз да дойда и да ти донеса, сваряваме термостата и гледаме на какви градуси отваря и затваря.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ForeverFord

хмм,ще пробвам това с оборотите  и пипането на маркуча,утре и ще видя какво ще излезе.

Danchev

How about a magic trick?

ForeverFord

Мхм,интересно видео.Благодаря  ^-^

goro_89

приярелю аз  смених  така   3  термостата оправия  няма/течността ми  е   раждива както писа по-горе  колегата/  накрая  взех едно картонче на половината   на  радиатора  шибнах  го   и сега  карам  и  си  свиря няма  никакви  ядове.културния  вариант   е  скъп  темрост. 30-40кожи. задължително  промивка  на  системата с  някакви  препарати които  се  продават  по   бензиностанциите/ИМАЙ В  ПРЕДВИТ ЧЕ МОЙЕ  ДА  ТИ  ТЕКНЕ   АТИФРИЗА  АКО  Е  ИМАЛО  ЗАПУШВАЩИ ДОБАВКИ/