Какво ви е мнението за Car Camera Recorder -ите ?

Започната от Bobi, 01 Ноември 2011 16:08:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Колеги, в някои страни (Русия, Тайван, в Европа -не знам) камерите за записване са разрешени и могат да бъдат използвани като доказателство в съда при инциденти.Въпросът ми е, бихте ли инвестирали 200-300 лв в такава техника, ако в България подобни записи се признаваха?
! Video not found

Pyrhel

Не, това означава, че всеки път като слизам от колата трябва да махам и крия камерата, заедно с жабката й за стъклото...
Хитро е, защото може да се види дали някой пешеходец е изскочил отнякъде си, или някой се е престроил като малоумен, но... По-скоро не бих си сложил заради написаното горе.

ПС: а този от клипа доооста бързо караше...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

На долният клип на 3:55 точно такава камера спестява 15 години в пандиза на шофьора...
New car crash compilation

Pyrhel

FFUUUU ??? Че и при нас има тъпотии по пътищата, ама чак пък такива...

Иначе за камерите... Да, особено в случаите с блъснати хора или както беше горе - да му минеш през главата на някой. :-X
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Jumper

Безсмислено, тъй като в БГ не вярвам в скоро време /15-20 години/ тези записи да се признават като доказателство в съда. Признават се с разрешение на съдията доказателства от камери на полицията. А ако няма такива твоят запис никой няма да го допусне в съдебна зала. Ответната страна ще възрази срещу това доказателство, тъй като и прокуратурата, не дай си Боже и адвоката на пострадалата страна искат да те вкарат в затвора и да ти вземат парите...

Чебурашка

При този клип на 3.55 минута го бях гледал в руския ффклуб - човека оцелява а този от ладата и приятелката му твърдят че  само са се карали,и той се спънал,камерата решава проблема и затова в русия са толкова популярни.