Централно заключване на форд фокус при студено време.РЕШЕНИЕ

Започната от piksi88, 06 Декември 2014 11:12:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piksi88

Здравейте колеги както вече знаете имам форд фокус 1,8 тдди 2001 година. Той си има своите проблеми както всички фокуси един от тях е централното. Проблема се изразява в това, че при студено и дъждовно време то просто не работи. Прегледал съм много теми но никакво решение затова реших да споделя как аз се справих с този проблем.
В шофьорската брава се намира един микро ключ който командва другите врати след дълго време този микро ключ се зацапва с прах вода и много мръсотия и когато е топло тази мръсотия е мазна тогава централното си работи, но когато стане по хладно тя се втвърдява и ключа не е в състояние да се завърти. При мен проблема беше, че шофьорската  врата се отваря а другите не. За да се справите с този проблем трябва да направите следните стъпки:
1) Да вземем необходимите инструменти това са - Подходяща отвертка, нож , набор от шестограми и лимбоси и най-важното WD40
2) премахваме кората с помоща на това клипче за хората които не са го правили до сега
3) След като сме свалили кората махаме пяната която е закачена на копчета като завъртаме обратно на часовника, след това ВНИМАТЕЛНО с ножа разлепяме дунапрененото покритие като ножа се използва да се разлепи лепиото не да режем каквото и да било.
4) От вътршната страна ще видим бравата
5) Внимателно оглеждаме и развиваме всички болтове от външната страна (3 на брой) и от вътрешната страна , ключалка излиза заедно с механизма за отваряне отвън. трябва да се махне жилото за дръжката от вътре.Цък
6) Сваления механизъм се почиства с чиста кърпа където може ( капсолован е не се опитвайте да го разглобявате на части) и напръскаите обилно на всякъде с WD40  и най-вече в микро кюча
това трябва да намерите на вашата свалена ключалка
напръскайте обилно изчакайте да подейства и повторете няколко пъти процедурата
7) Сглобете всичко по обратния ред
Надявам се темата да е полезна аз търсих навсякъде такава . Помагал съм си от тази тема Цък