Форд Транзит 2.0 TDCI грешка в имобилайзера

Започната от Иван Вълков, 14 Август 2014 19:31:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Вълков

Здрвейте, пускам темата за да помогна на мой познат.Бус Транзит 2002 TDCI 120 Hp. Проблем една и съща грешка записана в имобилайзера и компютъра. Буса пали 900 оборота и след малко гасне. Пред история на заболяванвто : след рецилклиране на дюзи, буса тръгва за австрия и там угасва и до там. Прибиране до Бг на платформа. Разглобяване/ проверка на ГНП/Дюзи всичко Ок, опит за палене и до там. Лошото че нямат точната индикация на грешката.

Ако някой може да помогне поне с насока. Знам че без кода на грешката да изкажеш мнение като да питаш торбата с боба. Просто след толкова ремонти неще даже да го премести от двора буса.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Лампата на имобилайзера колко пъти мига? ГНП бутана ли е?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Да Гнп-то е сваляно отваряно - няма стружки. Сега как са го тествали немога да кажа но било проверено. Още нещо правено е опит за смяна на регулатора на налягането - 3 броя от работещи бусове - с един от трите е дала грешка за ниско налягане на помпата и затова са  взели решение да се отвори. Утре евентуално ще имам достъп до буса. Митака има ОДБ скенер за андроид мисля да го пробвам може да излезе нещо. Според мен нещо се е загубило като инфо. До колкото знам първите TDCI имат склонност да забравят я кодове на инжектори я нещо друго.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Ако е сваляна е много възможно да не е зацепена правилно или да е мръднала при отварянето.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.