Ford C-max 1.8 бензин 2008 не пали

Започната от Vasilev, 15 Ноември 2014 16:21:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vasilev

След измиване на автомивка запали, изкарах я от клетката и преместих на прахосмукачката. След като приключих не пожела да запали. Акумулатора има достатъчно ток, а не върти нормално. Няма звук като нормално въртене на стартера, само леко жужене и прещракване откъм двигателя. Не посмях да пробвам с бутане, че изписа transmission malfunction. Единствените грешки на self diagnostic testа са свързани с предишно откачане на акумулатора. Двигателят не е мокрен. Вода би могла да е преминала само от миенето на предния прозорец. Някой има ли идея какво би могло да се е намокрило и да доведе до този резултат? Или автомивката е просто стечение на обстоятелствата. За момента не съм проверявал нищо, че току що си я додърпах с фокуса. Симптоми за проблем не е имало.

Alexi

пробвай с друг акумулатор ,виж си масата към купето и клемите му дали са стегнати

hotblooded

G_o_c_e_v

освен четките, може проблема да е от включватела, понеже масата на четките минава през него. Аз имах подобен проблем, контактите бяха нагорели и стартера нямаше динамика, смених включватела с нов (70лв) и сега върти по динамично.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Vasilev

Всичко е затегнато по акумулатора. Преди около месец го свалях да го зареждам и го закрепих добре. Утре започвам с него. Направо ще сложа нов, че му е време.
Два клипа в бързината
C-max 1.8: http://youtu.be/LrLs2izWmm4
C-max 1.8 втори опит: http://youtu.be/bunvIHTcmh8
За жалост, качеството не е добро и в действителност звука е по-различен и по-слаб на живо. На вторият клип се вижда, че диода на имобилайзера мига доста учестено като дам контакт. Ще видя какво ще да означава такъв сигнал. И аз мисля, че е нещо със стартера, но прекалено изведнъж умря. Само надписа transmission malfunction не ми се вписва в картината.

Alexi

мене на акумулатор ми прилича това .. загасва ти цялото табло

Vasilev

Загасва, но само при втори опит веднага след първия. А в момента на снимането е на 11.7 волта. Ама пък и това не е гаранция, че е читав. Ще видим утре като взема нов.

Vasilev

Сутринта монтирах новият акумулатор. За щастие, в него е бил проблемът. Сега остава да си намеря и нова антена, че старата пострада при автомивката.