Ford Focus MK2 1.6AT - висок разход градско

Започната от don_gori, 31 Октомври 2014 17:15:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

don_gori

Колеги здравейте. Имам едно питане по следния въпрос.Колата е Фокус Мк2 1.6 бензин/ГИ ; автомат 4 скорости ; комби.
Според мен разхода на колата е завишен , откакто застуди скочи на 16/100 . Преди гореше между 14 и 14.6/100 , това всичкото по борд. Карането е само на студен мотор в разстояние на 4-5км.
На бензин не съм я засичал по колонка , но на газ почти всеки път я засичам по колонка и дава към литър отгоре спрямо борда , което ще рече че в момента гори 17/100 газ  :D
Извънградско на газ дава от 7 до 8/100 , като под извънградско имам предвид 1 цикъл от 100км извънградско и 1-20км градско на топъл мотор. Това ми се вижда по-нормално , но градското определено ми идва в повече. Карам спокойно , без никакви излишни форсирания и т.н. Проблема идва като направя 4-5 студени врътки и разхода скача главоломно ?
Ламбадата съм я проверявал и си превключва добре на студено и топло , автомата също превключва добре  ::)
Отворен съм на идей и предложения от какво може да се дължи този завишен разход градско. Книжките им нямам много голяма вяра , но според мен надали я дават да харчи повече от 12 , а разлика от 4-5 литра са си доста. Преди карах 6-так 192коня и трудно съм достигал до такива разходи градско  :D
Поздрави !