CMAX ниско налягане на водата на чистачките

Започната от Stenli1980, 21 Октомври 2014 00:22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Stenli1980

CMAX-а го взех скоро и откривам някакви неща които не са в ред и трябва да се оправят. Като мия стъклото с чистачките водата едвам пръска по стъклото и чистачките стържат на сухо и нищо не става само мажат и трябва да спра да избърша на бензиностанциите. С игла ръчках в пръскалките ама пак не църка а има течност в казанчето пълно е догоре.

Pyrhel

Никой от колегите не се е намесил... Или са задръстени пътищата, или в казанчето има батак или "лига" и е задръстена цедката преди помпата, или помпата е започнала да умира. В маркучите съм виждал тиня, та можеш да ги погледнеш дали са чисти, но по-скоро залагам на "лигата" на цедката.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G_o_c_e_v

Вдигаш предния капак, ако имаш кора под капака, сваляш няколко щипки от към пръскалките и сваляш маркуча преди първата пръскалка, слагаш го в едно шише и влизаш в колата да натиснеш лоста да пръска. Ако тече силно в шишето, проблема ти е в пръскалките, ако обаче не тече силно, проблема ти е някъде или в казанчето или в маркуча ако се е задръстил.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Stenli1980

Аз нямам цедка като отворя капачката на казанчето няма нищо. Ще свалям кората да видя маркучите.

Pyrhel

Е отгоре как ще я видиш, тя е преди помпичката... На C-Max не знам дали е като на Мондеото, там уплътнението на помпата към казанчето е и цедка, т.е. като тапа на шише е, но гумена. Измъкваш помпичката, измъкваш и цедката и я чистиш. Ще изтече течността в казанчето...
Ето и снимка на помпичката и цедката:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Stenli1980

Точно цедката беше задръстена със сополи, изчистих я и сега пръска!