Въпрос относно зумера в купето

Започната от don_gori, 14 Октомври 2014 11:32:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

don_gori

Колеги здравейте. Отскоро съм притежател на Focus MK2 , но има някакви дребни електрически проблеми , които ме дразнят и ще се радвам ако ми помогнете да ги отстраня  8)
Пърото ми запитване е относно зумера , който напомня за забравени включени фарове - изобщо не съм го чул до сега да сигнализира. Незнам дали е изгорял и дали изобщо го има. От борда в таблото съм пуснал звуците , но явно има проблем със самия зумер или някъде по веригата. Та ще ми е полезна всякаква информация за него - къде се намира , как е вързан.
Другото ми питане е за релето , което "цъка" при включени мигачи или аварийни(незнам изобщо дали е реле или отново някакъв зумер) , отново нямам никаква индикация че съм пуснал мигач или че съм на аварийни ? Преди няколко дена разглобих пластмасите около волана да потърся някакво реле или зумер , но уви. Имаше една свободна букса хваната с изолирбанд към единия сноп кабели. Мернах я с уред , но не установих никакъв сигнал в нея при пуснат мигач или аварийни ? И тук отново ще ми е полезна всякаква информация за това реле/зумерче - къде се намира , каква инсталация ходи до него и т.н.
Иначе много съм доволен от колата , това ми е първата кола Форд , но определено ми легна на сърцето. За информация е 2007 година 1.6 бензин автомат , английска  ^-^
Ето и снимка на красавицата  8)

К.Методиев

Няма и да му намериш релето за мигачи щото няма елктронно е.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

don_gori

Да това ми дойде на ума ,но би трябвало да им а някакъв зумер тогава за звукова индикация и евентуално къде да го търся ?