Надуване на турбо

Започната от misho matovv, 16 Септември 2014 16:13:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

misho matovv

Здравейте колеги ! Искам да направя колата малко по-пъргава. Става вапрос за фокус 1.8 тдди 2001г. (Неискам да правя 200коня ,а колкото стане) По-прочетох тук-там и имам някои въпроси . Искам да попитам ако настроя малко повече турбуто да надува дали ще има ефект .И ако изместя кулера някъъде по отпред дали ще има ефект също съм намислил и дюзите да сменя

mladenmih

И аз мисля да събудя малко конете и магаретата под капака :) Мисля да го направя по следния начин-хибридна турбина(по голямо компресорно колело) и качествен чип тунинг.
Колкото до твоята кола мисля че ако пренастроиш турбото ще влиза в авариен режим мисля че един чип ще ти свърши работа.
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

mladenmih

След всичко което съм написал по горе резултата е следния:100kw. и 320n.m. на гуми и едно много по приятно поведение на пътя пожелавам го на всички ;)
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

Pyrhel

Дай повече инфо за хибрида, перките, къде я прави, баланс имаше ли или всичко е home made?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

mladenmih

Турбото е с цели 2мм. по голямо колело и по високо,правено в един от най-добрият сервиз в България,и лично аз съм си го правил има си баланс+настройка на променливата геометрия на специална за тази цел машина.Колата е настройвана на дино,на което навъртяхме около 150км. докато достигнем желания резултат :)