Мондео 2.0 145коня и газова уредба?

Започната от Fluch, 18 Ноември 2015 09:39:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Fluch

Здравейте,

Обмислям покупка на мондео 2001 с бензинов двигател 2.0 - 145коня.

Спрял съм се на бройка,на която никога не е слагана газ и имам подозрения да вярвам, че не е на милион километра.

Въпросът ми е, доколко е безболезнено слагането на газ на този двигател. И какви мерки за сигурност трябва да се вземат, за да бъде всичко 6. Има ли значение кой я слага? Ще се слага в София. Колко пари ще излезе начинанието? Мислех, че двигателя е ОК и всякаква газова ще стане, но май не е точно така и трябва да се вземат много неща впредвид.

Без да навлизаме в технически подробности. Може ли в рамките на 1000-1500лв в София да се сложи газова уредба, с която мондеото да прави по 30 000км на година в следващите 5-6 години?

Благодаря предварително.

Pyrhel

Има не малко хора с газ на 2.0 Дуратек. Чак да е проблемно - не мисля. Сумата, която си описал е напълно достатъчна, хубавите газови са в този диапазон.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Аз бях с газ на този двигател и само ядове имах, много майстори обиколих, вързахме ламбда сондата за газовата и пак не можахме да хванем добра настройка. Последно ходих при производителя на газовата за да я гледат и настроят. След 50км. светна лампата и грешка за горивна смес. Аман. Свалих газта и от тогава съм повече от доволен. Ако не те дразнят светлини по таблото за check engine, и други малки бъгове, слагай газ. Икономия си има.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!